Lite åsikter om saker som skett

Blandad kompott om veckorna som gått

Det har ju hänt mycket och min blogg har ju till skillnad från de andra 2 miljonerna i Sverige inte kommenterat ett dugg, så här kommer ett sammandrag 🙂
Birgit Nilsson
En fantastisk sångerska med en fantastisk karriär är borta. Hennes röst var enastående och jag älskade hennes stil.
En stor eloge till hennes familj som lyckades hålla det hela hemligt och att de på det sättet fick chansen att få sörja i lugn och ro.
Vila i frid Birgit!
Trängselskatter
Ja det verkar ju funka. Grattis Stockholm, NU är ni en storstad! 🙂
Till er som klagar så förstår jag inte varför. Stockholmare älskar ju att berätta att ni är störst, så vad klagar ni på?
Miljöpartiet i Göteborg
Som vill införa trängselskatter även här. Ja, lycka till! Med en kollektivtrafik som är skrattretande så kommer det säkert att funka. Fast det är klart, satsar ni på fler bussar så behöver ni inte införa skatten för ingen bil kommer få plats inne i stan i alla fall då.
Mer spårvagnar får inte heller plats, om ni inte vill avliva hela Göteborgs befolkning.
Kristdemokraterna
Ännu en gång har KD visat vilken fin och vacker människosyn de har. Än en gång har en politiker från KD visat vilken avsky mot homosexuella som ryms inom det partiet. Hur fan kan Folkpartiet samarbeta med dom? Det är nästan så man kan tro att Folkpartiet sätter makten framför ideologin ibland.
Iran
Iran bygger kärnvapen hävdar en del och reprisen från Irak kommer snart att börja. Ska vi satsa på att kriget bryter ut lagom till nästa presidentval i USA?
Chimpanser
Såg ett TV-program om en svensk kvinna som levde tillsammans med Chimpanser (våra närmaste släktningar) nere i Afrika. Efter programmet var jag helt knäckt.
10 år till sen är dom borta dessa våra närmaste släktningar. Människan är en ond varelse, mycket ond och för planeten jorden kanske det bästa vore att AIDS började smitta via luftvägarna ibland.
Förtjänar vi verkligen att få leva här?
Carola
Carola ska släppa en ny parfym, den ska ha samma namn som låten hon kommer sjunga i årets melodifestival. Kommer parfymen ge samma bittra eftersmak som Carola brukar göra?
Maranata!
Maranata! bygger om sin hemsida! Kanske ingen stor nyhet men det är ju kul för dom. Jag ber till högre makter att de startar ett forum.
Mer pengar till de med lägst lön
Det skulle ges mer pengar till de med låga löner. 300 minus skatt blev det på en heltid.
Funderar på att köpa Liseberg för pengarna… *suck*
3.8 miljarder till Stockholm
Det kostade ju en del när Stockholm skulle få bättre miljö. Jag som aldrig kör bil i Stockholm och som faktiskt på många sätt skiter i deras trafiksituation undrar ibland varför jag ska betala för försöket där uppe? Är detta den omvända Robin Hood skatten?
Avsätt Kungen
Aftonbladets krönikör skrev lite om att hon inte ville betala för kungens lyx mer. 60 % höll med henne, och shit vad glad man blir när man läser sånt. Är det inte dags att familjen Bernadotte börjar arbeta? Vi behöver timanställda hos oss kungen! Testa vetja! Sessorna kan säkert få kassajobb på NK.
Vänsterpartiet
Kongressen visade att ett vänsterparti utan Gudrun som är med i alla tv-program som finns inte fungerar. Det mest intressanta av allt är att det snart diskuteras mer om kommunism i Sverige än i forna Sovjet. Lägg ner!
Götheborg
Götheborg (båten alltså) tappade masten igår. Sånt händer och det lär dom väl säkert fixa. Det som däremot är ganska kul att följa är följetongen om pengarna. Är det bara jag som tycker att hela saken med denna lilla skorv blir allt mer pinsam. Snart har hon kostat en svensk bruttonationalprodukt och man undrar lite vad pengarna tar vägen.
Sjukvården i Göteborg
Politikerna i Västra Götalandsregionen satte sig ner och tänkte att de skulle hitta på nåt kul. Det man kom på var att man nu ändrat om alla akutintag på Göteborgs tre största sjukhus (SU, Östra och Mölndal) De tre sjukhusen har fått olika inriktning när det gäller vilka läkare som finns på akutintagen. Mölndal har t.ex. fått ortoped men det har inte Östra fått.
Det som är det roliga i det hela är att man knappt informerat de som ska ha nytta av sjukvården, så nu går bilar och sjuktransporter fram och tillbaka mellan sjukhusen och ingen vet riktigt var man ska landa. När kommer första dödsfallet?
Leve Västra Götaland! Det dummaste någon kommit på sen Zingo med chokladsmak.
Puh! Nu orkar jag inte ha mer åsikter idag.
För nu ska jag tillbaka till jobbet, rasten är över.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Lite åsikter om saker som skett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *