Utdrag ur regnbågsnatt…


Som många säkert vet har jag som evighetsprojekt skrivit på något som började som en simpel deckare men som nu mer gått över till att bli en simpel thriller med religiösa inslag i form av kritik mot frikyrkorna i allmänhet och försvar av Svenska kyrkan i synnerhet.
Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett litet sjukt smakprov ur denna bok som antagligen aldrig kommer att se dagens ljus då det är lika lätt att få något publicerat i detta land som det är att få en folkpartistisk liberal öppet homosexuell påve i Vatikanen…
När den vassa kniven skurit genom halsen hade han känt styrkan i sig. Han som fått uppdraget, och han som fått vägledningen genom sin ledare hade nu äntligen nått ett av de mål Herren sänt honom för.
Lärjungen hade bett om nåd, men det fanns ingen nåd att ge. Herren kunde inte ge nåd till människor som valde detta liv. Herren kunde inte ge Satan fler chanser nu, och det var han och ingen annan som hade satt igång processen med hjälp av Herren.
Han visste att han nu skulle bli en jagad man men ingenting kunde stoppa honom. Hans uppdrag skulle fullföljas. Synden omkring honom hade förvrängt människorna och världen han levde i ansåg att synden var det rena och man fick inte hindra synden, denna förhatliga synd som hade fått honom att lida som han gjort i alla dessa år. Han visste att han inte var fri från det orena, känslan av äckel hade hela tiden funnits inom honom och han hade förstått denna natt att han aldrig skulle bli fri från pressen och kampen. Den kamp han inlett ett år innan och som han i alla fall just nu i detta ögonblick ändå kände sig som en vinnare över.
Han plockade upp mobiltelefonen och bytte simkortet till ett nytt, det tredje bara denna vecka. Snabbt slog han numret till ledaren och väntade på svar. Efter 4 signaler gick telefonsvararen igång som talade om att ingen kunde svara. Under några få korta ögonblick tvekade han men sade sedan snabbt, ”Det är inlett”, och lade på luren.
Efter samtalet bestämde han sig för att duscha. Klockan visade nu 07:26 och ingen skulle tycka det var konstigt om han duschade vid denna tidpunkt. Snabbt slet han av sig kläderna och lade dom i säck nummer 1 som han efter planen lagt på hyllan bredvid badrumsskåpet. Han klev in i duschen och hoppade till av det iskalla vattnet. Han duschade alltid numer i kallt vatten. Det kändes renare och idag var renligheten det viktiga. Efter någon minut hade kroppen vant sig lite mer och han ställde sig rakt under duschstrålen och bara blundade.
Framför honom stod Gud. Herren stod där och log emot honom. Han var stolt över honom och det han åstadkommit. En glädje svämmade över honom för att han gjort rätt.
Plötsligt dyler en annan bild fram, en bild från parken samma natt. Han ser sig själv och lärjungen sitta där och han känner smaken av äckel när han tvingas se på när han kysser lärjungen. Hur lärjungen smeker honom och hur han tvingas till styggelse för att kunna utföra uppdraget. Han ser hur lärjungen smeker honom utanför hans byxor och det är då han öppnar ögonen.
Han kommer på sig själv med att gråta och det är då han märker att han har stånd.
Han sliter tag i duschslangen och håller den med det iskalla vatten rakt mot det hårda könsorganet. Han känner hysterin och rädslan komma över honom.
”Nej nej nej”, snyftar han fram, ”Låt mig vara”.
Paniken inom honom sväller upp som en ballong och han gör allt han kan för att kämpa emot. Var kommer denna känsla ifrån?
Han blundar igen och ser ännu en gång parken. Han ser hur han smeker lärljungen, hur lärljungen stönar och vad han gör. Snabbt öppnar han ögonen igen och vet inte vad han ska ta sig till.
”Snälla, Låt mig vara”, snyftar han igen och kryper ihop och gömmer ansiktet mot benen på duschkabinens vita plastgolv, ”Kan ni inte bara låta mig vara”

Antagligen kommer inte så speciellt mycket se ut så här när allt är klart omkring sommaren 2031 men det vore ändå kul att höra era åsikter 🙂

Bookmark the permalink.

One Response to Utdrag ur regnbågsnatt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *