Skolor protesterar mot prästupproret

GP skriver idag om att debatten om prästupproret nu nått skolorna. En del skolor kommer i år inte att ha skolavslutningen i kyrkan som tidigare. Detta på grund av prästerna som skrivit på prästupproret.
Margaretha Carlson, rektor för år 7-9 på Rävlandaskolan säger bland annat till GP:
”Vi tycker inte att den inställningen stämmer överens med skolans arbete med värdegrunden som säger att alla ska behandlas lika”
Personligen säger jag både hurra och ett litet halvt bu till detta. När det gäller låg och mellanstadieklasser så anser jag att de ska fortsätta ha sina avslutningar i kyrkan om de haft det tidigare. Homosexualitet är ingenting som man i någon högre omfattning behöver diskutera med dessa åldergrupper. När det däremot gäller högstadiet tycker jag det är bra att skolan visar sin ställning. Många ungdomar har då börjat fundera på vem dom är och sin sexualitet och då kan det nog kännas jobbigt att sitta framför en präst som skrivit på en lista som säger att man inte är välkommen.
Det som allt detta mer än något annat visar är hur mycket Kalins lista skadat Svenska Kyrkan. Han talade om att kyrkan går mot undergång i och med beslutet om homovälsignelse. Sånt som sker nu visar istället att det är människor som Kalin som förstör.

Bookmark the permalink.

5 Responses to Skolor protesterar mot prästupproret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *