Sicken Tavla

Dagbok 26 december 2005

Tänk dig att du fått tag i en tavla, en oerhört vacker tavla. Du älskar tavlans motiv och du älskar dess färger och stil. Du är väldigt stolt över denna tavla som du hänger på den allra finaste platsen i ditt hem. Du vill visa hela världen hur mycket du tycker om tavlan.
Så en dag märker då något med tavlan, färgerna börjar försvinna och du märker att du blivit lurad. Tavlan var en bluff och du blir besviken.
När du då försöker lämna tillbaka tavlan för att få en ny förbättrad tavla är försäljaren borta.
Du har blivit lurad.
Man träffar sina tavlor emellanåt. Människor man ser som konstverk och som man tror ska förgylla deras liv. Så blir det inte, istället ser man igenom det, och ibland kan det ta tid, och när färgerna runnit av finns bara en ram av dålig kvalité kvar som håller ihop allt.
Då är det dags att köpa nya tavlor, då är det dags att byta ut ramen med kanske.
Idag för exakt 2 år sedan klockan 22:43 rullade x2000 från Stockholm in på Göteborgs Central. Ombord fanns en kille som skulle stanna här fram till och med den 5 januari 2004. Den killen älskade jag, och jag hade av olika små tecken fått för mig att han älskade mig. Det sista han sade på tågstationen när han reste tillbaka var ”Tack för nästan 2 underbara veckor Walle, jag ringer dig ikväll. Jag älskar dig”.
Ringde gjorde han den kvällen, och kvällen efter det, och efter det och efter det.
Sedan ringde han den 17 januari klockan 17:20 också…
2 år har gått och tiden har verkligen inte stått still. Om det är något denna tid bevisat är att jag haft åt helvete för många fusktavlor i mitt liv. Så sakteliga har jag börkat göra mig av med dom. Det har varit svårt och tufft, men jag har klarat det hittils.
Vet ni vad?
Jag lever!
/Walentine

Bookmark the permalink.

One Response to Sicken Tavla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *