Präster stryker sitt namn från prästupproret…

Tidningen Dagen skriver….

idag att Yngve Kalin berättat att några präster sett sig tvingade att stryka sina namn från den lista som Kalin satte upp mot kyrkomötets beslut om homovälsignelse. Han berättar att en del präster fått stor påtryckning för att ta bort sina namn. Detta beklagar han, och uppenbart tidningen Dagen också som bara skriver nyheter som de kan vinkla till sin fördel.
Kalin hänvisar också till yttrandefriheten och religionsfriheten, två viktiga stommar i den svenska demokratin. Kalin är också förvånad över starka reaktionerna blivit på vissa sidor och bloggar.
Jag tänkte här ge Kalin 6 tips på hur han i fortsättningen ska bli lättare trovärdig i sitt prat om homovälsignelser och annat. För det minsta han är idag är just trovärdig. Han vet att hans ord väger tungt i media och då framförallt i tidningar som Dagen och Världen idag….
1. Yngve om du ska bli trovärdig i ditt resonemang om att du i grunden inte har ont av homosexuella kanske du inte ska länka till namninsamlingar som i sin tur länkar till sidor om Åke Green. För ska du bli trovärdig inom Svenska Kyrkan ska du nog ha så lite som möjligt med den mannen att göra.
2. Vidare får du nog låta bli att jämföra homosexualitet med allt annat. I TV satt du mitt emot Karin och jämförde homobröllop med månggifte. Genom sådana uttalanden tappar du all respekt och du visar bara att du anser homosexualitet vara en avart.
3. Du vill ha en debatt Yngve men du svarar inte på mail från folk som uppenbart inte tycker som du. Det är ingen debatt Yngve.
4. Du säger till Dagen idag att du är glad för att ett 40 tal kvinnliga präster skrivit på listan. Tänk jag trodde inte att du som verkar vara så bibeltrogen tyckte om kvinnliga präster. En sak är i alla fall klar och det är att väldigt många som skrivit på listan Yngve INTE är för kvinnliga präster. Det är nästan så att man ibland kan få för sig att detta handlar om samma sak egentligen som debatten om kvinnliga präster, den debatten förlorade dom så nu går dom på nästa grupp.
5. Det är också dags nu Yngve att du svarar på frågorna om allt annat som Bibeln fördömer hit och dit. Du kan inte välja ut det som passar dig. Jag vågar påstå att vare sig du eller någon annan präst som skrivit på listan inte har mandat att göra det. Du fick frågan om detta i radio, du har fått frågan via mail och du fick frågan i TV. Din egen trovärdighet sjunker allt mer ju längre tiden går innan du svarar på det.
6. Ja Yngve du har säkert fått massor med mail från flera kyrliga samfund. Du är lite av en hjälte hos bland annat Pingströrelsen, Livets Ord och Maranata. Vill du verkligen vara det? Vore du smart skulle du kontrollera en gång vad de egentligen tyker. För jag vill inte tro att en präst i Svenska Kyrkan delar deras uppfattningar helt och hållet. Det må hända att du själv inte känner något annat än att just kyrkomötets beslut var fel, men jag kan försäkra dig om att många andra samfund har en något hårdare inställning. Det som sker nu är att du blandas ihop med dom.
/Walentine Andersson

Bookmark the permalink.

One Response to Präster stryker sitt namn från prästupproret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *