Visst AIDS är hemskt men….

Några tankar om de som försöker få sjukdomen att inte vara så farlig som den är

Sedan jag skrev förra inlägget om AIDS på walentine.com har tusentals människor dött av en och samma orksak, AIDS.
Bara i landet sydafrika, som har fler AIDS fall än någgt annat land, har över 3000 människor smittats med HIV. Katastrofen är redan över oss, och vi gör ingenting. Absolut ingenting.
AIDS är inte bara en fysisk sjukdom, den är också en social sjukdom. De fattiga och lågutbildade är de som råkat mest illa ut. Det finns inga pengar till bromsmediciner och det finns inga skydd mot smitta att införskaffa. De är som vanligt den mest utsatta gruppen.
Dessutom finns en kvinnosyn som gör att kvinnor utsätts för fara när männen kommer hem efter besök hos andra kvinnor och så smittas kvinnorna. De blir gravida och har inte barnen redan viruset i sig får dom det genom bröstmjölken. Spiralen snurrar allt snabbare och katastrofen utplånar allt fler människoliv.
Allt det där vet vi ju redan, eller hur? Vi ser på nyheterna om hur situationen är i Afrika. Vi ser på TV att Asien nu varnar för att AIDS sprids blixtsnabbt där. Vi ser på nyheterna från Ryssland, Indien och andra länder, men vi bryr oss inte. De bryr sig heller inte så mycket, flera länder vägrar till och med att inse att AIDS finns där.
Däremot är vi livrädda för fåglar. Dessa flygande monster som kommer att komma med sjukdomar som kommer utrota oss, oss här i väst!
För det är ju det som saken handlar om, det och den underbara kyrkan, framförallt Katolska Kyrkan som snart har fler AIDS fall på sitt samvete än det finns bokstäver i Bibeln.
Men, detta förbannade jävla ordet Men. Det är ordet Men som gjort att vi struntar i AIDS. För om man lever ett bra liv får man inte AIDS. Därför tar man inte sjukdomen på allvar. Lever man med samma kvinna så klarar man sig. Det är ju de som lever ytligt elller homosexuellt som drabbas. Detta berör inte oss. Sedan sker det i afrika, inte här.
Visst AIDS är hemskt men…
Därför bryr vi oss inte. Det är ju bara att gå till dig själv. Hur mycket pengar skänkte du till tsunamin? Hur mycket pengar har du gett till Cancerforskningen? Hur många gånger ser du på en dokumentär om Cancer och hur många gånger ser du på en dokumentär om AIDS? Hur många av er bär det röda bandet? Hur många bär det rosa? Får inte bägge två plats?
AIDS verkar inte finnas i människors medvetande. Sjukdomen är som bortspolad ur vår tankebana, och det är inte förrän den slår till som vi baxnar, skriker av skräck och inser vad som är på väg att hända.
AIDS är allas ansvar. Det är ingenting vi kan blunda för, och gömma oss för. För du är väl inte så dum så du tror att det inte kommer öka i Sverige? Nej så korkad kan du inte vara.
Vad ska vi göra då? AIDS är ju en global katastrof, det löser man inte på en dag.
Nej, det gör man inte, och antagligen kommer vi få lära oss att leva med AIDS. Ett totalt botemedel mot sjukdomen kommer kanske aldrig att komma. HIV viruset muterar sig snabbt och liksom alla andra organismer vill även den överleva. När ett botemedel är klart kommer viruset ha ändrat karaktär. Så att sitta och vänta på botemedel är uteslutet.
Den enda räddning som finns är 2. En rättvisare fördelning av resurser och information och skydd.
När det gäller resurserna är det dags att svarta människor blir lika mycket värda som en vit och kom inte med något jävla bullshit att det redan är så. Så länge länder som USA inte kan se något att tjäna på att hjälpa den svarta befolkningen i Afrika, ja så länge kommer AIDS spridas som vinden. Vi har det där leksaksförbundet FN som borde kunna göra mer. Vi borde göra mer genom påverkan och att helt enkelt slå näven i bordet. Jag vill påminna er om att de överviktiga vita män som är våra ledare är valda av O S S. De ska göra som V I säger annars kan de dra. Detta är något vi gärna glömmer.
När det gäller Sverige ska AIDS Delegationen införas igen. Föreningar som arbetar mot AIDS ska få mer pengar i bidrag. Det är inga enorma summor de behöver, men pengar behöver dom likförbannat. Svenska Ungdomar måste få in i sin hjärna att skydd är det enda som hjälper mot spridningen. Idag när ändå möjligheten finns till gratis skydd är det ren skam att så många ungdomar har oskyddad sex. Det är också på tiden att skolor, föräldrar och samhället börjar lära dessa ungdomar att sex är en vuxen sak. Ska man syssla med det ska man bete sig som vuxen. Idag har ungdomar sex med varandra men beter sig på många plan mentalt som ett barn. Man är inte vuxen för att man har sex, man är däremot mer vuxen om man kan säga nej.
Så då information och skydd…
Katolska Kyrkan är ett mycket bra exempel på vad som kan ske när man hindrar information och skydd att spridas. I flera Afrikanska länder slåss människor inte bara mot AIDS utan de slåss också mot kyrkan som vägrar inse faktum. Konservativa dönickar som dagens Påve som vägrar se sanningen i vitögat bidrar till att alltfler dör i onödan. Han lever i sin fantasivärld om att ”det är väl bara att sluta ligga med varandra så löser sig allt” I flera länder är preventivmedel förbjudet och att använda detta är en synd. Detta ihop med fördomar och total okunskap leder människan allt djupare in i katastrofen. Därför måste vi slåss emot Påven och hans lakejer. Katolska Kyrkan måste en gång för allas tas ifrån den oerhörda makt de har i vissa länder. Jag tror personligen inte att det var det som var Jesus tanke, att kyrkans makt skulle leda till undergång och den leder till undergång. Inom 20 år kommer befolkningen i vissa afrikanska länder vara utrotad. Vad ska Påven vara påve för då undrar man? Det samma gälller muslimska länder som innehar exakt samma sjuka inställning. Jag är ingen expert på profeten Mohammed men har väldigt svårt att tänka mig att han ville se sitt folk utrotas.
Därför är också informationen så viktig. Information om hur kroppen fungerar, om hur människan fungerar och om vår sexualitet. Information om hur spridningen går till. Fortfarande tror många i Afrika och på andra ställen att enda sättet att komma ifrån HIV om man smittas är att ligga med fler som inte är smittade. På det sättet blir man fri från sjukdomen, tror man. Det som sker kan du säkert räkna ut.
Allt låter lätt när man skriver det så här. Det är det inte. Det är först att slåss mot fördomar och okunskap. Det är att slåss mot påvar som sitter i sin egen värld i Vatikanen, och det är att slåss emot rika ledare från väst.
Men det går, just om vi använder ordet men till något bra.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *