Vila i frid Kent Andersson

En go och gla gubbe har gått ur tiden


Kent Andersson var en av Sveriges mest lysande skådespelare. Oavsett om det var revy eller dramatik så vann han alltid folkets hjärtan.
Idag har Sverige och framförallt Göteborg blivit lite tråkigare. För det var i Göteborg som Kent trivdes, det var den staden han älskade och den staden som älskade honom.
Genom sin karriär som skådespelare lyckades han ständigt erövra ny mark oavsett om det var i revy eller i tung dramatik. Just nu repeterade han inför Strindbergs Ett drömspel på Göteborgs Stadsteater, samtidigt skulle han i morgon ha uppträtt på Gillestugan.
När Kent på 60-talet skrev sina samhällskritiska teaterstycken tillsammans med Bengt Bratt förändrade han den svenska teatervärlden. Sedan dess syntes han i de mest varierande föreställningar och han hade en erkänt fantastisk förmåga att få kontakt med sin publik.
De senaste åren slogs han mot sin diabetes och hade därför medvetet varvat ner lite, ändå fanns han alltid där som en av de sista goa gubbarna i Göteborg.
Idag hittade en granne honom i trappuppgången på Allmäna vägen där han bodde, dödsorsaken är fortfarande inte känd.
Kent hade 3 barn och 7 barnbarn som han lämnar efter sig. Dessutom en hel stad som idag tycker att regnandet och vinden blåser extra kallt.
Vila i frid Kent och tack för allt!

Bookmark the permalink.

One Response to Vila i frid Kent Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *