Tänk vad en vecka kan ge

Liten dagbok om en vecka inte helt lik andra veckor…

Kanske dags för en lite mer personlig syn på vad som skett. ..
Tänk vad kul om man träffade någon i morgon som man inte träffat på 1 1/2 vecka. Tänk då om man fick frågan, ”Vad har du sysslat med den senaste veckan då Walle?”
Normalt sett skulle man ha svarat, ”Nej, jag har jobbat lite och mest tagit det lugnt”.
Nu skulle jag inte behöva säga så, utan jag skulle istället ha kunnat svarat,
”Jo jag såg att någon präst samlade ihop namnunderskrifter mot homovälsignelsen och jag blev så förbannad så jag startade ett eget upprop. Sedan fick jag kontakt med GP och vips så började det rulla på som attan och helt plötsligt blev jag hjälte för en del, och djävulens avkomma för andra”
Det har varit en intensiv vecka, minst sagt. Jag tror aldrig jag sovit så lite som jag gjort denna vecka, och jag tror aldrig att jag någonsin i hela mitt liv fått så mycket kontakt med nya människor.
Jag vet också att jag inte är samma person idag som jag var för en vecka sedan.
Jag tror jag funnit Gud.
Jag har inte blivit religiös men en av mina stora frågor i livet har kommit lite närmare ett svar. Jag har länge, antagligen längre än jag själv förstår, letat efter vad Gud egentligen är. I min värld före uppropet var det oftast en väldigt negativ sak att vara religiös, men denna vecka har jag fått enormt mycket bevis på motsatsen. Jag såg tidigare religion som ett slags bevis för att man inte klarade av att kämpa själv utan man lade helt sina händer i Gud. Shit, så fel jag hade!
Jag har haft kontakter med flera präster och andra kristna och genom dom har jag fått den där känslan som jag undrat över, känslan över att tillhöra något större, en gemenskap. För det måste verkligen vara härligt att tro på en förlåtande och älskande Gud, en Gud som inte dömer, dödar och förstör. En Gud som vill att du ska tänka själv och själv ansvara för dina egna handlingar. Den Guden tycker jag väldigt mycket om.
Jag tror inte på Skapelsen, och jag tror inte att Moses såg en brinnande buske och jag tror inte att Jesus återuppstod, men däremot inser jag hur fruktansvärt mycket Jesus sade som stämmer. Hur hans ord och hans syn på vår mänsklighet faktiskt skulle kunna göra denna planet till ett bättre ställe att leva på. Kort sagt, för att tilltala de yngre, Jesus Ägde fett!
För den inblicken jag är skyldig er alla ett enormt stort tack (om det nu finns några kvar av er som läser här :)) Ni har gett mig en saknad bit av mitt liv inser jag, och kanske låter jag extremt flummig när jag säger att jag idag önskar att jag träffat er i januari 2004. Då vet jag att det året skulle ha blivit bättre än det blev *kram* på er!
Sedan finns ju den andra sidan av denna gudomlighet. De som kallar sig bibeltrogna men som jag kallar för hycklare. Ni som anklagar Svenska Kyrkan för både det ena och det andra. Ni som tror att den enda rätta form av nyheter är den som Dagen och ”Världen idag” förmedlar. Ni som tror ni kan komma någonstans med hot och våld. Ni som jag tidigare skrattade åt i TV men idag är smått rädd för. Just för den enkla anledningen, att ni är som ni är. Ni borde skämmas över hur ni skrämmer och förstör, och jag känner just nu en förbannat skön känsla av stolthet över att jag inte gav upp. Att uppropet fick ligga kvar tills den dagen det var bestämt att det skulle plockas ner.
“De falska lärarna skall drabbas av domen” (Jud3)
För falska lärare sprider dynga och mail som detta:
Vill bara säga att ni är förkastliga. Genom Guds hämnd kommer ni brinna för alltid i helvete. Ni är alla satans lärljungar och detta kommer stå er dyrt på uppgörelsens dag
Det är dynga, ren och skär dynga. (och varför stavar ni alltid sämre än jag?)
Jag har förstått att jag genom uppropet gick in i en annan vinkel än många gjort före mig. Här i detta Upprop sade vi inte att ”Bibeln säger visst inte…” utan vi sade ”Jodå det står både här och där men ska ni följa det så följ allt för vem är du som kan plocka ut vad som är Guds mening och vilja?” Detta verkade uppenbart reta gallfeber på många, för det blev inte en debatt mellan ateister som avskyr religion mot kristna utan det blev mer en debatt mellan kristna tillsammans med ateister med respekt för religionen på en sida, och församlingar som t.ex Pilgrimsfolket på den andra.
Det är också det jag kanske mest av allt hoppas på att vi startat, eller nej jag hoppas inte. Jag vet att vi startat en process som i grunden handlar om att låta Svenska Kyrkan vara det den heter, en Sveriges Kyrka samtidigt som vi kan visa att Svenska Kyrkan inte är någon sekt där man förföljer och där man hotar. Svenska Kyrkan är en kyrka där man helt enkelt kan vara annorlunda.
Tiden då fobier, förföljelser och annat ska bort. Istället ska ett samhälle som finns där för alla växa fram, en kyrka där alla är välkomna och där ingen ska känna sig utanför. Denna process är lång, mycket långt. Det kommer att ta tid och det kanske till och med är bra att det gör det. Hellre en fast grundstomme som sedan håller för en våning extra.
Detta tror jag att biskoparna i Sverige förstått, och en stor del av Svenska Kyrkans präster har också förstått det. Låt er därför inte slås ner av att en minoritet av prästerna vill gå emot utvecklingen. Lämna INTE kyrkan, tänk på att kyrkan ni lämnar INTE är för det som prästupproret står för. Stanna kvar och kämpa! Det ska jag göra, och det är förbannat trist att göra det ensam.
Det fanns däremot en stor besvikelse personligen för mig denna vecka, och den besvikelsen heter RFSL. Det förbund som säger sig kämpa för homosexuellas rättigheter. Uppenbart tyckte RFSL att uppropet på denna sida var löjligt för inte ett svar har jag fått från dom. Dum som jag var trodde jag att någon inom förbundet kanske ville skriva något om det, men när man inte ens får svar på mail man skickar till dom så tappar man respekten.
När man sedan läser detta…
Men vad har uppropen för betydelse? Faktiskt ingen alls. Beslutet är redan fattat och de präster som vill avstå från att utföra välsignelser får avstå. Media har däremot alltid lika roligt när de får rapportera om fromma präster som slår varandra i huvudet med Bibeln.
(texten i sin helhet)
Inte ett ljud skriver man om denna lista. Lars Jonsson på RFSL får mitt mail dagen innan texten ovan publiceras, men inte ett ljud nämns. RFSL får skriva vad de vill på sin hemsida, det kan inte jag bestämma om men den ignorans de visar upp accepterar jag inte. Dessutom vågar jag påstå att flertalet av Sveriges homosexuella är oändligt tacksamma för att det finns präster som står upp mot Kalin och hans uppror.
Jag tycker de kunde visa lite respekt i alla fall, och inte håna. För alla hånar inte er. Vill ni bli bemött med respekt, visa det tillbaka också. Jag, dum som jag är, trodde att ”kampen” handlade om att homosexuella ska leva TILLSAMMANS med heterosexuella i samhället. Därför är det väl fantastiskt om homosexuella OCH heterosexuella kan ta den kampen tillsammans.
Själv vill jag inte leva i ett homosexuellt samhälle, jag vill leva i ett samhälle. Det räcker för mig.
Så slutligen då, det har varit en minst sagt omtumlande vecka och jag hoppas att det inte är slut ännu. I morgon ska jag fira min sambos 30års dag, GRATTIS HENKE!!!. I morgon kväll kommer alla arbetskamrater hit. På torsdag ska jag sätta mig med det fantastiskt roliga arbetet att kolla igenom alla på uppropet. Det finns en del att göra där. Sedan ska uppropet lämnas till Svenska Kyrkan men det tar inte slut där.
Vi har startat något som jag hoppas vi kommer att fortsätta med, kampen är inte över förrän homofobin och den hycklande stämning som finns bland vissa är borta.
Fortsätt gärna maila mig! Jag har fått ett ego större än Grönland denna vecka av alla snälla brev. Till er som skickar den andra sortens brev har jag bara en sak att säga: Jag har ont om toapapper.
Alla har inte fått svar än men de kommer! Jag betar av den i tur och ordning 😀
Jag avslutar med två verser ur Bibeln som jag skrivit innan men som jag tycker är bland det bästa jag läst, och som så perfekt sätter fingret på vad jag egentligen försöker säga:
1 Joh 4:20
Om någon säger: ”Jag älskar Gud” men hatar sin broder, då ljuger han. Ty den som inte älskar sin broder, som han har sett, kan inte älska Gud, som han inte har sett.
1 Joh 2:11
Men den som hatar sin broder är i mörkret; han vandrar i mörkret och vet inte vart han går, ty mörkret har gjort hans ögon blinda
P.s Kan man förändras i sin syn och i sin själ på en vecka? Kan man det har jag gjort det! Kan man det inte säger jag att de som säger att man inte kan det har fel D.s

Bookmark the permalink.

10 Responses to Tänk vad en vecka kan ge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *