STOPPA PRESSARNA! DET SNÖAR I STOCKHOLM

Snö över Stockholm! Befolkning, kollektivtrafik och kungen rasar
Stockholm, Sveriges huvudstad, drabbades i morse av ett snöoväder. Det medförde stora förseningar i Stockholms kollektivtrafik. Stockholm är Sveriges största stad.
Ett 30 tal bilister körde av vägen mellan Arlanda, Sveriges största flygplats, och Stockholm, där kungen bor.
Ovädret kom från Polen och drog in över den kungliga huvudstaden i morse, och Stockholm, Nordens Venedig, var inte direkt förberett på ovädret.
SMHI varnar nu Stockholmarna, som bor i Sveriges största stad, att det under eftermiddagen kan komma att blåsa upp och hamna på runt 14 m/s.
Sveriges största dagstidningar, kvällstidningar och tv-kanaler, som nästan alla har sina kontor i Stockholm, bevakar nu snökaoset för sina läsare och tittare skull med stort intresse.
En expert som walentine.com talat med och som inte bor i Stockholm, den enda staden med tunnelbana i Sverige, säger att snöoväder vid denna tid på året inte är ovanligt, och att Stockholm egentligen inte fick så mycket snö. Han menar istället att Stockholm borde varit mer förberedda på det då man vetat i minst ett dygn att denna snö skulle komma.
Under tiden väntar vi alla med spänning på vad som skall ske med vår älskade huvudstad. Är detta början till undergång?
Vänliga hälsningar:
De över 7 miljoner svenskar som inte bor i Stockholm

Bookmark the permalink.

7 Responses to STOPPA PRESSARNA! DET SNÖAR I STOCKHOLM

 1. Lokal-TV, vet Du la ;=)
  (och nej, så mycket snö är det inte…)

 2. Bert says:

  tack!
  det lät som om jag hade skrivit det där.

 3. eira i haparanda says:

  Varför skriver dom aldrig om när vi får snö i Norrland??

 4. Intresset för snö i Norrland uppstår endast i samband med sport- och påsklov i Stockholm. Då är snödjupet viktig information.
  Ja, vi väntar med spänning – hur SKA det gå?

 5. Bert says:

  Vadå – ”när vi får i snö Norrland…”
  Jo, förresten, det får vi. Men bara i södra Norrland, dvs Gävletrakten. Här i Luleå är det praktiskt taget snöfritt. Vi har kanske 2 cm.
  Varför skriver dom aldrig om snön i Norrland? Ja – det behövs väl inte. Vad är det att skriva om?
  Snö är snö – det vet vi väl alla, utom Stockholmarna. Det borde dom skriva om; varför blir dom alltid så överraskade. Stockholm har haft snö före Luleå 8 av de 10 senaste åren. De borde vara vana vid det här laget.

 6. Tycker ni i Norrland är orättvisa nu! Hur ska Stockholm kunnat ha förberett sig på denna snö! De behöver inte det för de är Sveriges Huvudstad. Räcker ju med att en vattenkran går sönder på Sveavägen så blir det ju extra nyheter om detta 🙂
  Därför stannar Sverige upp när Esingeleden går sönder, men när en tankbil börjar brinna och personer dör i Halland så nämns det bara lite så där i förbifarten

 7. eira i haparanda says:

  Okej jag ger mig! Klart katastrofen är total om det är tex -4 grader i stockholm jämfört med kanske -27 grader en morgon i januari/februari i Haparanda. Och förresten – varför ska en brinnande tankbil i Halland nämnas när man kan skriva hufvudstaden och dess invånare? Näe – alla stockholmare, köp en mössa och lycka till i livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *