Nu är det krig Yngve Kalin!

Öppet brev till Yngve Kalin och hans lärljungar

Ja du Yngve, nu är du väl glad kan jag tro. Över 500 präster har skrivit på din protestlista mot att homoäktenskap ska få välsignelse och flertalet mer kommer säkert att skriva på innan denna cirkus är över.
Känner du dig nöjd nu över att du lyckats åstadkomma någonting bra? Känner du dig stolt när du kryper ner i din säng och vet med dig att du hjälper till att sprida Guds lagar om män som ligger med män? Antagligen gör du det, för du säger att du är orolig för kyrkan och dess framtid. Det är inte jag Yngve, för Svenska Kyrkan tog i och med beslutet om välsignelse ett steg närmare framtiden. Den tog ett steg mot en modern kyrka som börjar förstå att Guds kärlek till människan är viktigast och att människans förmåga att älska är viktigare än hur de älskar varandra.
Detta förstår inte du, för i din värld står homosexualitet för något som Gud hatar. Detta påstående använder du bibeln till. Just detta vet du och andra att Gud menar allvar med. Mycket annat är borttaget, men just detta är lika sant idag som för tusentals år sedan när gamla testamentet skrevs. Jag undrar ibland vad Jesus skulle ha sagt om han gått med oss här idag. Jag undrar vad han skulle ha sagt om han såg att människor som du och merparten av Göteborgs Stift använde hans glada budskap om kärlek till att istället sprida sorg, förbittring och hat. Jag undrar framförallt vad han skulle ha sagt om han såg att människor som sade sig sprida hans budskap motade ut människor som hade förmågan att älska.
Jag är så trött Yngve, jag är så fruktansvärt trött på att människor som du ska stå i TV och tala om att mitt liv är en synd och att människor som du anser att om såna som jag kommer in i Guds härlighet så rasar kyrkan. Jag är så trött på att präster som du och fanatiker som Alf Svensson får publicitet genom att öppet visa ert förakt mot mig.
Visst, det är ju inte första gången kristendomens kyrka sprider sitt hat bland grupper som dom inte förstår sig på. Förr i världen använde ni svärd och tortyr, numer använder ni kvällspressen och det är väl bara Gud fader själv som kan avgöra vilket av de båda som är värst. Men denna gång har vi fått nog. Därför råder jag dig till att läsa följande rader…
Lördagen den 5 november 2005 blev en vändpunkt i mitt liv. Jag tröttnade då på att den kyrka som finns överallt och som har präster överallt förpestar mitt liv genom att kalla mig för syndare. Därför har jag nu tagit beslutet att i resten av mitt liv kämpa emot den form av kristendom som sådana som du står för. Jag kommer att läsa allt jag kommer över om er historia, jag kommer vaka över er som en hök och varje felsteg, varje fiasko och varje skandal kommer jag skriva om. Din egen församling i Hyssna kan räkna med att bli extra bevakad. Jag är idag väldigt tacksam att jag bott där ute och känner till trakter och omgivningar väl. Att människor idag skickat hotbrev och liknande är beklagligt. Jag däremot tror på den demokratiska processen och det är också genom den jag kommer att agera. Du och dina jämlika präster inom Svenska Kyrkan har startat ett uppror denna helg Yngve. Räkna nu kallt med att detta upprop kommer besvaras. Sverige HBT-personer har tröttnat på er nu. Ni får hitta någon annan grupp att rikta er ilska mot ett tag. För den här gruppen sätter nu ner foten och säger att nu får det vara nog. Att Svenska Kyrkan uppenbart inte är kapabel till att få väck hatspridarna inom kristendomen är väldigt synd, därför ska jag och andra nu börja hjälpa dom.
Jag kan inte låta bli att tänka på en sak som står i bibeln…
De falska lärarna skall drabbas av domen” (Jud3)
Det har börjat Yngve, nu börjar vi bita tillbaka

Bookmark the permalink.

28 Responses to Nu är det krig Yngve Kalin!

 1. Nu är jag visserligen hetero, men när det gäller kombinationen religion och HBT-personer står jag helt på humanismens sida (på HBT-personers sida alltså). Kan bara citera min egen blogg:
  ”En Gud som har så lite att göra att ”han” måste lägga sig i ifall jag har en tjej eller en kille i sängen, ifall jag äter kött på en fredag eller sår blandade grödor på samma fält låter inte som en Gud för mig.”
  ”Gud är en liten pojke med en myrfarm och ett förstoringsglas…”
  ”Särskilt gillar jag Jak 4:12 – Det finns bara en lagstiftare och domare, han som kan rädda och förgöra. Men vem är du som dömer din nästa?”

 2. En sak till:
  WWJD? Tänk om Messias inte dykt upp för tvåtusen år sedan och reagerat på de orättvisor som funnes då, utan idag och reagerat på dagens orättvisor. Hade det då inte varit Yngve Kalin och gänget som blivit fullständigt nergjorda i ”templet”? Kan bara sucka djupt djupt djupt åt vad vissa ilskna små ondskefulla människor påstår sig göra i Jesu namn.

 3. Pingback: Fredskronk.se

 4. annika b says:

  Lycka till med jakten. Håller totalt med. Folk som fördömer andra på det här sättet har ofta lik i lasten, begravda hundar på bakgården och ugglor i mossen (för att inte tala om tomtar på loftet).

 5. Jörgen says:

  Att vara präst och humanist.. hur får man ihop det ? Kristendomen fördömer och villl frälsa de som inte tycker som dom, alltså anser man sig veta bättre.. är detta humanistiskt..?? Kristendomen passar de svagbegåvade och onda…

 6. Kurt says:

  Det känns skönt att 633 präster i svenska kyrkan vågar stå emot synden! Sen känns det beklagligt att den lilla procent mörkermän-kvinnor i svenska kyrkan som försöker få kyrkan till syndens näste får igenom förslag som förlöjligar Gud, Jesus och Den Helige Ande. Jag är så trött på vissa präster i svenska kyrkan som förpestar och sprider hat mot kristna i landet och tar in en synd i kyrkan och säger att det är renhet. Ja sannerligen kommer Jesus själv att straffa dom som vilseleder människorna.

 7. Kurt says:

  ”Artikeln Katolska kyrkan, syndens näste” ”därför ska ingen präst i katolska färger komma fram till mig och tala om synd. För det var katolska kyrkan som uppfann synden.”
  Är detta ett skämt? Så nu är alla katolska präster pedofiler? Är detta ett skämt ?? Katolska kyrkan uppfann synden??

 8. Kurt says:

  Du har visst inte nån Bibelkunskap över huvud taget, när du kommer med sådan dåraktiga synpunkter. Och ja vissa katolska präster har gjort mycket rent ut sagt idiotiska saker som pedofili och annat. Det är hemskt! Men enligt dig så ska man fördömma alla katolska präster. Då kanske du tycker det är bra att säga att alla homosexuella är pedofiler, om vissa är det? Och då kan man sammanfatta det hela med att, ingen homosexuell kan yttra sig om vad som är synd.

 9. crrly says:

  Mycket bra inlägg!!

 10. Anonym says:

  får se vad gud säger till dig på domens dag!

 11. mirjam says:

  jag är också väldigt trött. Jag är trött på att alltid bli förföljd, skymfad och hånad för min tro. Jag är kristen, jag håller med Kalin men jag är inte homofob. Han aldrig i hela mitt liv stött på en sådan intolerans mot andra människors sätt att tänka och ett sådant hat mot andra människors tro. Eller jo, kanske, var inne på en nazistsida en gång…

 12. Anonym says:

  Sodomiter är perverterade förvridna människor.
  När det utvecklas metoder att diagnosticera denna avart redan på fosterstadiet kan dessa skapelsens
  felprogrammerade missfoster selektivt aborteras

 13. Det är oftast ett hyckleri liknande, ordvrängeri som de religiösa framför.
  Dessa präster tycks för en gång skull ärligt visa sin grymma inställning, till sin nästa. Indirekt känns det som om de uppmanar till mord på de svaga i samhället.
  Genom århundraden har religionernas ombud dödat obekväma personer även om dessa hade helt rätt. I modern tid offras årligen miljoner barn och vuxna på grund av ombudens grymma tolkningar av Guds budskap.
  På lokal nivå kan det se ut så här. En predikant som står i kyrkan och talar om kärlek till nästan, deltar i sin roll som politiker indirekt genom agerande och beslut, till misshandel och avkortning av medmänniskors liv.
  Dessa präster är inte kärlekens budbärare. Tvärtom!

 14. Kurt says:

  Sten-Åke Holgersson
  Håller med dig, sådana ”präster” som du pratar om i ditt inlägg är inte nått att lyssna på, det är emot den kristna tron. Det är därför det känns skönt att vara en Bibel troende kristen, det är därför skönt att veta att en präst som står upp mot synden, startar en prästdeklaration mot homovälsignelser i kyrkan. Man måste vara ärlig mot sin medmänniska om vad Bibeln säger, och det har Yngve Kalin och över 700 riktiga präster förstått.

 15. Text&Bild says:

  Lilla Yngve är duktig på att göra hemsidor!
  Han har en åsikt som han vill förmedla.
  Åsså har han valt en bild:
  En regnbågsfärgad bar!…

 16. Kurt says:

  Den var bra, text&bild! haha
  Det som är det märkligaste för mig är värför det har blivit en homosexuell betydelse med en regnbåge? Det blir extra intressant om man läser vad det står om regnbågen i Bibeln.

 17. Maria says:

  Hmm… detta med religionsfrihet tycks inte vara något som du tänkt på..?
  Det finns ganska många präster, svenskkyrkliga, katolska, frikyrkliga osv, som inte anser att det är riktigt att ha sex före äktenskapet. Är det rimligt att tolka det som att de därför ”föraktar” människor som har sex före äktenskapet?
  Tagga ner några grader.
  Ett trossamfund är ett trossamfund och skall styras av de troende, inte politiker eller andra. Däri ligger schismen. Svenska kyrkan har styrts så länge av sossar och moderater att de beslut de fattar inte heller är förankrade bland de kristna.
  Börja inte snacka om ”demokratiska processer” när du inte accepterar något så grundläggande som religionsfrihet…

 18. Fredskronk says:

  Intressant att läsa alla dessa kommentarer. Verkar som om det finns två grupper här.
  Grupp ett: De rättrogna personerna som anser att de kristna som tycker att homovälsignelser är helt Ok är helt galna och har missat att läsa bibeln.
  Grupp två: De som inte är kristna och anser att alla kristna måste vara svaga människor, ondskefulla personer eller bara mindre intelligenta.
  Ok. Jag är kristen och jag läser bibeln. Likväl tycker jag att välsignelse av homosexuella par är helt ok och faktiskt något bra. Jag läser bibeln, jag fattar att det handlar om att människan ska älska sina medmänniskor och jag ser två personer som älskar varandra och tar hand om varandra. Jag kan, just därför att jag läser bibeln, inte se något ont i detta.
  Så: Är jag dum i huvudet? Är jag totalt galen eftersom att jag faktiskt tror att Gud skapade människan? Nej! Det är jag inte.
  Jag är en ganska källkritisk person som gärna vill ha bevis för allt innan jag tror att det är sant. Har jag väl skaffat mig en åsikt så viker jag inte från den om jag inte finner synnerligt goda skäl för att göra det. Så: Varför är jag kristen?
  Börja med att läs ”Kristen på goda grunder” skriven av Stefan Gustavsson. Boken har ISBN 9186082906 och kostar 79 kr på Bokus. 79 kr är mindre än två stora stark på krogen en fredagskväll. Kanske värt att offra två öl för en bra läsupplevelse, en juste faktasamling och en ny syn på kristendomen?

 19. Kurt says:

  Fredskronk, det är det som är det farliga, ny syn på kristendom. Du har Bibeln redan, där står det hur man ska vara och icka vara, synd och icke synd. Problemet är att man läser vad andra säger och tycker det är rätt, och sen hänvisar till Bibeln, men om man sedan tittar i Bibeln så finns det ingenstans att hitta den hänvisningen, precis som med homo-frågan. Du kan aldrig ge någon en Bibelvers som säger att några av samma kön ska bli ett. Det finns inte. Jag tycker inte att dom är galna men ja jag tycker att dom missat att läsa Bibeln. Jag tycker du är smart som tror på att Gud skapat människan.

 20. Anonym says:

  Jag undrar;Har Jesus någonstans uttalat något angående homosexuella? Jag vet att Paulus har ut-talat sig i frågan.Om det är dessa uttalanden som ligger till grund för prästernas hysteri kan vi ju notera att den gubben alltid orsakar split och strid.Han manövrerade t.o.m. bort Jesus egen bror i kampen om lärjungar. I krig är alltid fienden mest aktiv vid fronten så också naturligtvis i kriget mellan Krist och Antikrist. I de kristna leden är antikrist naturligtvis mest aktiv. VIK HÄDAN NI ONDSKEFULLA SVARTROCKAR OCH GE LJUS ÅT KÄRLEKEN OCH DE GODA LIVSKRAFTERNA. EVA.

 21. Kurt says:

  Anonymous:
  Har du läst vad han säger om sodom och gomorra och vad han säger om synden?

 22. Fredskronk says:

  Kurt: Jag är rädd att du missförstod mitt senaste inlägg.
  Jag menar inte att vi som kristna får en ny bild av kristendomen genom att läsa ”Kristen på goda grunder”. Det vi får ut av den boken är kunskapen om hur man försvarar religionen och hur man, just därför att man är en inteligent människa, kan tro på Jesus.
  De som för ca 80 spänn får en ny bild av kristendomen är de som bara tror att den är för stollar.
  För övrigt. Läs: http://web.telia.com/~u74402809/index.htm för oerhört bra info om hur man får det hela att gå ihop. Du behöver inte hålla med i det som skrivs, men läs det.
  God Bless!
  /Fredskronk!

 23. Kurt says:

  Fredskronk: Okej, det gjorde jag nog. Men du avslutade med orden, ”och en ny syn på kristendomen” och då reagerade jag, för det finns ingen ”ny” kristendom. Kärleken är det viktigaste, men man får inte glömma att det finns inget som säger att med det menas att det skulle vara den sexuella kärleken mellan två, utan om kärleken mot medmänniskorna. Jag har suttit och läst och det är intressant att det är Jesu kärleksbud som blir ett argument och symbol för sexuell kärlek, hos Arnell. Men han har inte heller nån vers som säger att homosexuell sexualitet skulle vara rättfärdigt enligt Jesus. Finns inte att hitta i Bibeln vad jag vet?

 24. Danne i Göteborg says:

  Helt rätt! På dem bara!
  En religion som inte anpassar sig efter tiden vi lever i är bara en dogm utan nåt som helst syfte. Det är vad vår vän Yngve står för.
  Komma till kyrkan, rabbla några rader ur B-boken, sjöng några låtar, snacka skit om grannarna, åka hem. Jag förstår att det handlar om priciper Walle, men ärligt talat behöver jag inte kyrkans välsignelse. Präster är bara människor. Bibeln skrevs av människor.
  Jag är homo, manligare än de flesta strejta, ej kristen men älskar Gud, och framför allt kär o galen i en helt o hållet kramgo kille, (ja han e som en stor teddybjörn, en sån där man vinner på Liseberg!) – och stolt!
  Ta hand er allihop!

 25. Danne i Göteborg says:

  Kurt.
  Du talar om sexuell kärlek som en självklarhet hos homosexuella. Detta är en vanföreställning.
  En enbart sexuell relation mellan människor brukar i regel vara ganska destruktiv i det långa loppet, OBEROENDE av sexuell läggning. Känslor blir snart sårade, sjukdomar sprids, oönskade barn blir till… listan kan göras lång. Homosexuella har inte direkt patent på de ”synderna”.
  Jag är en kille som faktiskt varit helt och hållet hetero. Jag äskade tjejer, blev kär i dem, älskade alla deras attribut. Men rätt vad det var, vid 25 års ålder försvann de känslorna och jag började rikta upmärksamhet mot andra män. Det var ingenting jag kunde göra nånting åt, men tro mig jag försökte. Nu är jag 29 och har slutat försöka återfå min förlorade heterosexualitet.
  Vad jag vill säga med denna snyft historia är att något hände med mig som inte jag, eller någon annan människa kan göra nånting åt. Det som är viktigt är att jag inte gjort en människa nåt ont. Jag äter inte ens kött för jag tycker synd om djuren. Varför vill då kristendomens gud staffa mig? Varför är jag en syndare för att jag blir kär i andra killar – åtminstone kan jag älska!
  Det handlar inte bara om sex, men, precis som hos hetero-par utgör det en väldigt stor del av ett förhållande. Kristendomen fördömer sex utanför äktenskapet – men vill inte välsigna homopar som önskar det. Ska vi då leva i celibat resten av livet? Är det en rättvis religion?
  Du säger att bibeln inte någonstans rättfärdigar homosexualitet. Med all respekt, jag utgår från att du är en fundamentalist. Du ser bibeln och dess texter som en intruktionsmanual, där jag ser mycket av det som som symboliskt. Fine. Men som fundamentalist är det viktigt att också komma ihåg även det som bibeln INTE säger.
  Bibeln säger att två män inte ska vare ett par. Det står ingenting om två kvinnor. Innebär det då att två kvinnor kan? Så klart inte. Det är mer så att på den tiden då det skrevs, skulle kvinnor visst inte ha nån sexualitet alls. Att ens nämna två kvinnor vore att erkänna att de har det. Det är lite hyckleri att ta vissa saker ur bibeln ordagrant och andra som mer symboliska – lite som man känner för. Det är det som vår vän Yngve o Packet gör. Hoppas du är bättre än så.

 26. Kurt says:

  Danne: Jag är nog en av dom i det där packet, fundamentalisterna, precis som du är fundamentalist på andra sätt, och andra är på andra sätt.
  Vad exakt är det som Yngve och co tar som symboliskt och ordagrant? Jag känner inte igen mig i det, och har inte hört nått om att packet skulle göra det heller.
  Du är inte kristen säger du, vilken Gud tror du på?
  Du har rätt om människor, oavsett läggning, som bara har sex och inget annat gemensamt är inte lyckat. Det är emot Guds Ord med, så det är inget som jag tycker nån ska syssla med.
  Men denna diskution handlar om homosexualitet, därför tar jag upp just vad Ordet säger om det.
  Om kristendomen är rättvis, är en fråga du får fråga Gud först och främst, läsa Bibeln, men om du tittar på andra synder i Bibeln så är den rättvis. Synd och det som leder till fördärvet om man inte slutar med det och ber om förlåtelse, allt enligt Jesus själv.
  Homosexuell sexuell relation är fel, det går inte att komma ifrån, och det är så att lagarna i Bibeln inte försvinner för att det har gått tusentals år, nej det som står är synd är det tills Jesus kommer och ska döma alla människor.
  Syndare som vi alla är, det som han varnar för är precis dom som har lagt till eller tagit bort av Ordet för att passa sina egna tankar och lustar, och varnar för att det ska bli så.
  Detta med att svenska kyrkan har gjort synden till en rättfärdighet, har lurat människorna från Jesus nåd, Jesus säger så här till den som har lurat människan ”Men den som förför en av dessa
  små, som tror på mig, för honom vore
  det bättre att en kvarnsten hängdes
  om hans hals, och han sänktes ner i
  havets djup.”

 27. Johnny Hakman says:

  Kära vänner! Tror ni på Stålmannen eller fantomen? Misstänker att några av er gör eftersom de är lika mycket fantasifigurer som eran Gud är, påhittad av människor för att styra andra människor.
  Sätt er ner en stund och fundera på följande:
  Ni föds i ett muslimskt land av muslimska föräldrar.
  Ni föds i att Asiatiskt land där föräldrarna tillber Buddah
  Och så vidare… ni föds på ett ställe där kristendomen inte finns.
  En sak har ni gemensamt, ni förstår svenska språket perfekt och ni har hamnat på denna sida.
  Hur skulle nu era inlägg se ut? Vems gud är den rätta? Inse en sak, ni har inte och kommer aldrig att ha en sk riktig tro eftersom eran tro baseras på var ni växte upp i över 90% av fallen. Ni tillber alla en fantasifigur som passar in i eran världsbild och inget annat.
  Lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *