Kampen har bara börjat

Det är en strid som ska föras, en strid som kommer kosta, pennor

Det blev en väldans uppståndelse efter mina inlägg och upprop i går. Det är kul, om det är något som behövs så är det uppmärksamhet.
Jag fick en del mail där många var glada för att det inte var själva religionen jag var ute efter, och varför skulle jag vara det? Bibeln och Den heliga skrift är en fantastisk bok oavsett om man är religiös eller inte. Det är dom som förespråkar den lite som de vill som jag vill komma åt. Dom är de största syndarna av alla.
Visst finns det sen mycket i den boken man starkt kan ifrågasätta. Vissa lagar och regler är föråldrade och det är ju just dit jag vill komma. Vem kan egentligen säga att Detta är OK men detta stryker vi? Yngve Kalin och hans lärljungar kan det definitivt inte.
Enligt bibeln är homosexualitet en styggelse, och straffet för sånt är döden. Skulden är också de homosexuellas egen, allt det där står i moseböckerna. Fast i dessa böcker står också en hel del annat, och jag har väldigt svårt att tro att Yngve och hans lärljungar på Gudstjänsten står och säger:
– Gå ut och dräp de som idag arbetar på Volvo, för idag är det vilodagen och att arbeta denna dag är en styggelse.
Yngve Kalin säger inte att homosexuella ska dräpas, och det tror jag absolut inte han vill heller. Däremot förstår inte människor som han att det som han och andra gör är ännu mer öka på det förakt som finns mot HBT människor. Det är också därför de som inte håller med dom får sätta punkt nu.
Det blir väldigt lätt i sådana här diskussioner att det alltid handlar om religion vs bort med all religion. Så behöver det inte vara. Jag tror och är övertygad om att religionen kan gå jämsides med människan och samhället. Själv är jag total ateist, men för den skull behöver jag inte förkasta allt som religionen står för. Därför vill jag också ha en ny form av diskussion där just delarna av homofobi som finns hos en del av kyrkans präster uppmärksammas, och jag vill att kyrkan ska göra något åt saken.
För annars kommer verkligen Svenska Kyrkan gå under. Den kommer däremot inte gå under av den anledning som Yngve Kalin tror på utan den kommer gå under på grund av att den står fast i en jättelik betongklump som den omöjligt kan ta sig ur.
Det kanske bästa exemplet på allt detta är att faktiskt till och med finns kvinnliga präster som skrivit på Yngve Kalins protest. När jag såg detta började jag skratta. Dessa kvinnor är präster i en kyrka vars religion säger att de ska tiga i församlingen, och dessutom kämpar fortfarande folk emot dom. Anledningen är Bibeln. Alltså kan vi konstatera att dessa kvinnor i så fall är syndare, men den regeln är förlegad säger man nu. I den moderna kyrkan är kvinnor självklart lämpade som präster men välsigna bögar kan vi inte göra. Det står i Bibeln. Är det bara jag som tycker att dessa kvinnopräster biter sig själva i rumpen?
Jag mailde Yngve Kalin idag men fick inget svar vilket jag inte räknat med heller. Jag fick däremot ett mail som talade om att jag var en syndare och att jag en dag skulle få se Guds straff. Sånt gör mig inget, tycker mer synd om dom som skriver sånt. Själv blir jag bara mer glödande över sånt, för det visar ju att kampen behövs.
Jag har också fått mycket värmande ord och uppmuntran idag och det tackar jag för men det räcker inte!
Så se till att så många som möjligt skriver på. Det gäller inte enbart er som själva tillhör HBT grupperna utan alla ni andra också. Hur denna kamp ska sluta är det upp till oss att avgöra. Vi kan redan nu lägga ner pennan och vänta på att någon annan tar över. Eller så tar vi denna fajt och ser till att vi i morgon ser en bättre dag komma emot oss.
Låt oss avsluta med 2 bibelcitet som perfekt sätter pricken över i…
1 Joh 4:20
Om någon säger: ”Jag älskar Gud” men hatar sin broder, då ljuger han. Ty den som inte älskar sin broder, som han har sett, kan inte älska Gud, som han inte har sett.
1 Joh 2:11
Men den som hatar sin broder är i mörkret; han vandrar i mörkret och vet inte vart han går, ty mörkret har gjort hans ögon blinda
/Walentine Andersson
Göteborg 2005-11-06

Bookmark the permalink.

9 Responses to Kampen har bara börjat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *