Ibland rinner det över, men då finns Joel

Ibland blir det för mycket…

Under en ganska kort tid idag kände jag att jag började få nog. Alla dessa ”religiösa” människor som stormat in här och uttalat sig kränkande mot homosexuella och ungefär allt annat som inte passar dom började få mig riktigt förbannad.
Jag skrev ett argt kort inlägg som jag sedan publicerade, men tack vare Joel ändrade jag mig.
Han har en egenskap som kan få mig lugn och ramla ner på jorden igen och det är tur jag har honom. Så jag tog bort inlägget, för det fyllde egentligen ingen som helst nytta.
Inlägget jag blivit förbannad på innehöll bland annat meningen ”Homosexuella är djävulens avkomma”, och det gjorde mig förbannad.
Det gjorde mig arg för att de anser sig ha rätten att kränka mig och andra, men det som egentligen gjorde mig mest förbannad var det att de kallar sig kristna. K R I S T N A!
De kan inte ens stava till ordet, ännu mindre veta om vad ordet egentligen betyder. De har egentligen ingen aning om något, de enda de känner till är hat.
Ibland förvånas jag av att Kyrkan och andra mer jordnära, LÄS: normala, kristna samfund inte mer och framförallt starkare tar avstånd från dessa ytterligheter. Religionsfrihet ska vi ha, men i den friheten måste det ju också finnas en debatt. När inte lagen kan gripa in är det ju vi som lever i samhället där friheten finns som måste stå för granskning och kontroll.
Det är också samtidigt väldigt synd att Yngve Kalins Prästuppror inte förstår vad det var för krafter de drog igång. Jag tror inte att speciellt många präster på upproret anser att homosexuella är djävulens avkomma, men människor som tycker så fick genom detta blodad tand och mycket vill ha mer. Därför passade de på att dra igång en kampanj som inte går ut på något annat än en enda sak, att förnedra, håna och hata. Någon debatt vill dessa människor inte ha, för de vet att kommer de fram i ljuset gör dom bort sig. Därför skriver dom på nätet, de ber andra skriva ännu mer och när en ung man på 21 år startar en ny lista helt i motsats till denna jublar dom. Debatten får någon annan ta, och ingen verkar direkt angelägen att ta den alls just nu.
Man har ganska mycket den senaste veckan kunnat läsa om biskopar som talat mycket om debatt och en del (inte alla) verkar tycker att detta ska skötas inom kyrkan. Fel fel fel! Säger jag då. Vill Svenska Kyrkan vara en ”folkets kyrka” ska ni inte gömma debatten på biskopsmöten och internt. Det kan ni tacka Yngve Kalin för. Det var han som startade upproret öppet, och det är han själv som säger att han tycker det är underbart med en öppen och saklig debatt. Låt han då få sin vilja igenom, och låt då alla komma till tals. Just nu är det mest präster mot präster men ni glömmer en liten detalj, de homosexuella. Det är ju dom ni bråkar om, ta en min eller två och lyssna på oss också.
Det var nog tur att jag hade Joel idag, för nu känner jag samma sak som innan, en sann skön kämparglädje.
Till er som hotar och beter er som barnungar vill jag bara säga..
Hur rädd tror ni jag egentligen är för er? Vad vinner ni egentligen på erat agerande? Förstår ni inte att för varje gång ni hotar, desto mer kämparglädje mot er föder ni.
Det enda ni kanske lyckas med är att någon homosexuell dödssynd hinner jag inte leva just nu, mailen till er tar all tid.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Ibland rinner det över, men då finns Joel

 1. RS says:

  Jag tycker du ska strunta i deras mail. Låt en vän läsa mailen och slänga allt som är skräp.

 2. Germund Andersson says:

  Människorna som hotar är som lämlar. När de är som räddast, fräser de som mest. De klarar inte förändringar och har nog extra svårt att acceptera förbättringar. Dessa hycklare bär tagelskjortor med flanellfoder på insidan. Var inte rädd, dina belackare är räddare!

 3. Kurt says:

  Germund: slutas hyckla nu, men vi är räddare, men inte i den bemärkelsen, utan vi är mer rädda om er, än ni själva är om eran framtid. Skam den som ger sig, som det heter.
  Germund är du kommunist, vänsterpartist, känns lite som om du skulle vara politiker?
  Walentine, jag kan förstå din ilska, frågan handlar inte för mig i alla fall om du är en värre syndare än mig, för jag är säkerligen en värre syndare. Själva frågan är för mig värför ska kyrkan göra en synd till icke synd, värför ska en livsstil ändra på kristendomen? Det är det det handlar om, jag skulle aldrig komma på tanken att rättfärdiga mina synder jag gjort i mitt liv, och försöka få det att bli en rättfärdighet i kyrkan. Den man ska frukta är Jesus, när han kommer och ska döma syndarna.

 4. Ing-Marie Koppel says:

  Walentine: prästerna som med Yngve Kalin skrev under en protestlista mot välsignelser av homosexuella handlingar HATAR faktiskt inte de homosexuella. Du tolkar in saker som inte existerar.
  Kalin och compani har all rätt att göra en lista, liksom ni har att göra en motlista. Egentligen borde du inte alls bry dig om Kalins lista. Kalin och dem som tycker som han hakar sig nämligen fast i en kyrka de borde lämna. De har ju inte samma åsikter som svenska kyrkan numera.

 5. Ing-Marie, nej Kalin kanske inte HATAR de homosexuella, men människor som han och andra vet mycket väl om att de varje gång de gör något sånt här så startar de en hatvåg.
  Jag försökte så långt det gick att ha respekt för Kalin men efter hans uttalanden i radio/TV och genom hans totala ignorans så inser jag att han inte är ute efter debatt. Han vill bara bråka. Han vill inte på några villkor inse att detta handlar om en enda sak, två människor som älskar varandra.

 6. Kurt says:

  Ing-Marie Koppel: Jag förstår inte hur du resonerar med att Kalin och co ska lämna svenska kyrkan. Det är väl ändå så att svenska kyrkan ska ha Bibeln till grund. Men nu är det visst inte så vissa vill ha det, då är det väl ändå dom som inte vill hålla sig till Bibelns Ord som ska lämna kyrkan, och inte dom som håller det. Svenska kyrkans ledning gör sig till en sekt, så jag tycker dom kan göra sig en egen lite sekt som dom kan styra och ställa som dom vill, för vi har väl ändå fortfarande religionsfrihet i sverige.
  Walentine: Snälla värför säger du osanningar, är det inte bättre att lyssna vad han säger om värför han startat prästuppropet. Där står inget om att han vill bråka, han säger det inte heller. Det är så att kommer nån och ändrar nått typiskt socialdemokratiskt till en riktig moderat sak, så klart det kommer protester från respektive, det är inte svårare än så. Precis som du säger, ”Han vill inte på några villkor inse att detta handlar om en enda sak, två människor som älskar varandra”, och han säger att det inte är det det handlar om, utan hur kyrkan ska se på det, utifrån Bibeln eller skita i den helt enkelt. Så till slut handlar det fortfarande om att svenska kyrkan är på väg mer och mer mot att bli en sekt som bestämmer och inte har Bibeln till grund och då är det inte längre en klassisk kristen kyrka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *