Den Straightes Handbok

Detta kapitel är mer riktat till dig förälder med en straight son. Ämnet kan upplevas som stötande för många men det är ändå så viktigt att ta upp att jag känner att jag är tvungen att göra det.
Som förälder ställs man inför många svåra val. Det är en kamp att hinna med arbete, fritid och att samtidigt kunna vara en bra förälder. Oftast går det bra. En del barn råkar iofs illa ut med droger, olagligheter mord och övergrepp och sådant men sånt kan man ju alltid få hjälp för, och det är ju oftast inte dina barns fel.
Men så finns det där som ingen riktig förstår hur det känns, inte förrän man själv står där och helvetets portar öppnats under dig.
Din son har blivit homosexuell.
Det går inte med ord beskriva fasan hos de föräldrer som upplevt detta. Hur kanske deras 20-30, ja ibland 49 åriga liv med sina söner på en sekund raseras och de i själva verket står inte för faktum att de uppfostrat, jag beklagar det hårda ordvalet, en bög.
Jag ska i detta kapitel försöka ge lite vägledning och lite stöd till er föräldrar som drabbats av detta fasansfulla.
När beskedet kommer.
Oftast slår det ner som en bomb när beskedet kommer. Ibland har vissa föräldrar sagt att de misstänkt något men det är inte alltid man får den chansen att börja svälja helvetet innan man ställs inför det. Det är här väldigt viktigt att man som förälder tänker på vissa grundläggande regler när man tar emot beskedet:
1. Grips av panik!
Herregud din son ligger med andra killar. Han kan få AIDS och han går säkert med både smycken och snor dina mammakläder när du inte är hemma. Dessutom tyckte han aldrig om fotbollen som han spelade som ung. Nej, duschningen efteråt var det han väntade på. Han kommer dö ensam och antagligen aldrig få uppleva kärlek. Dessutom kan du lugnt räkna med att han före han är 40 kommer ha stora problem med att behålla avföringen för du vet ju hur dom håller på de där. För att inte tala om vad dina vänner kommer säga, och den övriga släkten. Herregud din egen mamma lever ju än. Vad tror du hon kommer säga där hon sitter på hemmet när hon får veta det här? Det kommer bli en total chock för henne som antagligen kommer leda till hennes död.
Kräv också omedelbart ett AIDS test, och har din son kanske pojkvän redan finns det inga tvivel. Du ska ha bevis för att AIDS hålls borta från den här familjen och vi vet ju alla om vilka som sprider där där sjukdomen till höger och vänster. Ta helst två tester med några veckors mellanrum, allt för att vara på den säkra sidan.
Så din panik är berättigad till fullo
2. Ge din son dåligt samvete
Din son känner styrka nu när han vågar ta steget att berätta. Denna styrka måste du krossa. Vad är det för styrka att erkänna att han är bög? Han borde vara tyst om det. Dessutom ska han minsann få veta att det inte är ditt fel. Du har ju gjort allt för honom! Hur mycket energi och pengar har du inte lagt ner på honom. Det du begär tillbaka är ett endaste barnbarn. Nu får du inte ens det, utan istället får du en son som kanske en dag kommer hem med en femenin fjolla. Så detta är tacken för allt du gjort? Klart han ska ha dåligt samvete.
3. Ge aldrig upp! De kan ändra sig.
Uppmuntra din son till att vara straight men testa inte med att ta med honom på fler matcher i hockey nu. Det sista din son ska se på nu är svettiga vältränade män som alla kommer stå att duscha tillsammans i ett duschrum sen.
Nej, försök uppmuntra honom med ord. Middagen är ett bra exempel. Glöm aldrig att din son för evigt någonstans kommer ha inom sig att ”Mamma/Pappa har nog kanske rätt” och därför är det här viktigt att du utnyttjar det.
Meningar som ”Men ska du inte testa med en tjej i alla fall?”, eller ”Men hur kan du vara homosexuell, du var ju ihop med en tjej ju. Det är säkert bara inbillning” och liknande är alla perfekta att använda. Vänd lite på meningsuppbyggdnaden så han inte tycker att du tjatar bara.
Tänk också på att ju yngre din son är desto större än chansen att han kommer ändra sig tillbaka till den rätta sidan. Skulle han redan ha pojkvän, gud bevare oss alla, så hjälp honom att inse att allt inte är rätt med pojkvännen. Ja försök få honom att inse att pojkvännen är ett kräk som han egentligen inte tycker om. Kanske utnyttjade pojkvännen honom och lät din son luras in i homosexualitetens mörka dunkel.
Det finns som sagt massor att göra för att hjälpa din son hitta tillbaka till sig själv igen.
4. Ta hjälp av andra
Det finns idag massor med snälla människor som gör allt de kan för att rädda de homosexuella från undergång. Många frikyrkliga organisationer ställer mer än gärna upp med att rädda dessa offer. Känner du att din familj inte klarar av att hjälpa din son utan medhjälp så ta kontakt med dom. Kanske kan de komma hem på besök eller kanske kan hela familjen besöka en frikyrka för att få stöd och råd. Din son kommer antagligen vara så förvirrad om du använt de första 3 stegen på denna lista så han kommer inte va svår att få med. Se också gärna filmen ”Bent” med sonen. Där får man en mycket viktig inblick i hur homosexuella lever och hur det kan gå för dom
Föreningar som Medvandrarna hjälper homosexuella att inse att deras liv är ett liv i synd, och har du riktig tur kommer din son ut som en normal heterosexuell man som genast kommer gifta sig och köpa sig en Volvo.
5. Avstånd
Går ingenting annat finns det bara en sak att göra, ta avstånd från din son. Han måste förstå att det han gör skadar alla i eran lilla familj. Bryt kontakten helt och förklara att han är välkommen tillbaka när han blir mänsklig igen. Du har ju ändå andra barn så hoppet får mer ställas på dom. Tro mig, det kommer inte ta så lång tid innan han kommer krypande tillbaka, och du har vunnit. Fast vinsten är ju självklart mest din sons, men det förstår han inte riktigt än men det kommer.
Dessa 5 punkter kan rädda ditt liv och framförallt ditt barns. Kampen om de förlorade själarna är både lång och svår men ingenting är omöjligt. Därför är det så viktigt att du i den mån det går också verkligen gör allt för att rädda ditt barn undan katastrof.
För allt är väldigt enkelt…
Hur ska det gå om alla blir homosexuella. Inga barn blir till och människan går under. Vill du verkligen vara ansvarig för det på grund av att du är en slapp föräldrer?

Bookmark the permalink.

5 Responses to Den Straightes Handbok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *