Vad har egentligen sossar emot Göteborg?

Arbetarrörelsens största parti verkar må bäst innanför tullarna

Vad har egentligen Socialdemokraterna emot Göteborg? Den frågan har ganska många gånger slått mig de senaste åren. De talar väldigt väl om västsverige och hur viktig denna region är för resten av Sverige, men när vi ser på vad Socialdemokraterna egentligen gjort för regionens största stad blir man lite lessen i ögat.
Vi har en stor hamn i Göteborg som nu saknar bevakning från försvaret, detta efter ett beslut taget ihop med Vänsterpartiet och Miljö”Vi skiter i allt bara elskatten höjs”partiet. Trots att ungefär alla som blev tillfrågade försökte förklara för försvarsministrar och regering att nedläggningen av AMF4 var dumt struntade man blankt i det. Prestige var viktigare än intelligens. Därför är nu en hamn som till och med USA ser som en hamn i ”riskzon” helt utan skydd. You go girl! vill man säga till försvarsministern.
I Göteborg finns en liten ö, eller liten och liten föresten. Ön är till ytan Sveriges 4 största och det bor ganska många människor på ön. Dessutom finns en hel del industri på ön, bland annat ligger en liten fabrik på ön som heter Volvo. De gör bilar och sånt och det går riktigt bra för den lilla fabriken.
För att ta sig till Volvo har man 5 olika val. Det snabbaste sättet är att simma ut till ön men då Göta Älv inte är det mysigaste att simma i alltid så då finns det ju alltid broar och tunnlar. Den första bron heter Älvsborgsbron och är en väldigt vacker bro. Den hänger och svajar och ser väldigt pampig ut. Bro nummer 2 heter Göta Älvbron och den bron är gammal, väldigt gammal. Ja den är så gammal så experterna menar att den gjort sitt om 15-20 år. Bron är redan nu så sliten så tung trafik inte får köras i ytterfilerna. Om vi hopper över alternativ nummer 3 lite och går till nummer 4 så finns där också en bro. Angeredbron heter den, men den bron ligger lite avsides och väldigt många göteborgare undrar egentligen vad den bron gör där.
Sen har vi då nummer 3, Tingstadstunneln.
Denna tunnel är väldigt trafikerad och när vi säger trafikerad så menar vi total stopp och total kaos. I den kommun där socialdemokraternas ledare bor i pratar man ofta och mycket om trafikstockningar och kaos. Därför verkar inte ledaren höra när göteborgare klagar. För det är totalkaos i och runt Tingstadstunneln, och det blir värre för varje vecka.
Probelmet med denna tunnel är att nästan alla som arbetar på Hisingen åker igenom den. När en stad i Göteborgs storlek har en kollektivtrafik som styrs av lektrafik, förlåt jag menar Västtrafik så vill man inte åka buss/spårvagn och då måste man in i tunneln. Det måste också alla långtradare som ska ut mot Hisingen och lämna varor. Lägg ihop det med femtioelva avfartsvägar till och från tunneln, och kaoset är ett faktum.
I Göteborg har befolkningen skrikit om ny överfart över älven i åratal nu, men ingenting händer. Det pratas och det pratas, i sann socialdemokratisk anda.
100 000 personer är på ett eller annat sätt knutna till Volvo. Detta företag går till skillnad från ett annat känt svenskt bilföretag i vinst och dess ägare är stolta över sitt köp. Det är nog mer än vad GM är om SAAB, men av någon anledning får regeringen för sig att SAAB ska räddas till varje pris. Därför bygger man om vägar och järnvägar, allt för att rädda ett företag som inte gjort vinst sen avgasröret uppfanns.
Volvo och Göteborg däremot skiter man i. Varför är det så? Varför struntar Socialdemokraterna så enormt i den stad som fanimej föder halva Västsverige?
När man på nyheterna se Persson stå och lova bort 10 miljarder till äldrevården, nya reformer av alla dess slag som kommer kosta samhället enorma pengar förstår man inte varför man inte också vill satsa pengar på sådant som kan ge staten inkomster. Det kan Göteborg, och det kan Volvo men det skiter Persson och hans ministrar i. De är aldrig här nere uppenbart så de behöver inget se. Stormen kring Göran Johanssons avgång ur verkställande utskottet blåste snabbt av så den krisen kom man över, och under tiden krockar mer människor med varandra i Tingstadstunneln och sprickorna och faran med Göta Älvbron kan öka i lugn och ro.
Den dagen kommer då Ford kommer tröttna, det är jag säker på och vad gör Persson då? Har inte Göteborg haft nog med omställningar efter idiotiska politiska handlingar? Det är bara att se på Eriksbergskranen för att förstå vad jag menar. Är det inte nu denna stads tur att få ta del av den kaka de bjur hela det svenska samhället på?
Man satsade på en tunnel under stan, Götatunneln. En tunnel som kanske kommer bli jättefin och allt kommer bli vackert när Chalmers sedan äger alla hus runt om som det allt mer blir i den här kommunen men trafiken i den delen av stan var inte det mest akuta. Spårvagnar på Skånegatan var det inte heller. Göteborgsöverenskommenlsen, som avtalet med staten heter, är enligt med fruktansvärt ogenomtänkt.
Det mest viktiga var att se till att Göteborg får en infrastruktur som tilltalar stora företag som kan ge arbeten och inkomster. Jag trodde att det var sånt som Socialdemokraterna kämpade för, att deras folk hade arbeten.
Det är med sorg i hjärtat jag meddelar att jag begärt utträde ur Socialdemokraterna. Jag har varit medlem där ett ganska bra tag men nu räcker det. Det är dags för någonting nytt i Göteborg, det är dags för ett parti som slåss för det som är viktigt för Göteborg. Det verkar ju allt mer som att man i Sverige får för det som ligger en allra närmast, och då slåss jag för Göteborg. Jag älskar den här emmelanåt skumma stan
Jag kommer för alltid tro på den socialistiska grundtanken om att alla är lika och alla ska ha det lika. Det övergav ju sossarna ungefär samtidigt som de anställde Kjell ”Allt jag gjorde då var rätt men nu har jag rätt att säga att allt jag gjorde då var alla andras fel” Feldt. Istället har Sossarna blivit ett parti som springer ärenden åt Wallenberg, Stenbeck och de andra uppe i huvudstaden.
Nu är det dags att Göteborg visar vad titeln Sveriges framsida egentligen vill säga.
Tack och farväl Sossar.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *