Påven öppnar kanske dörren för homosexuella, eller inte…

HAHA!…

Just nu pågår biskopsmötet inom den katolska kyrkan. Man diskuterar kyrkans roll, handlingar och framtid. Enligt tidningen Corriere della Sera så diskuteras det även att Påven Benedictus XVI kanske kan tänka sig att öppna dörren för homosexuella prästkandidater!
Fast inte helt utan krav. Man får inte ha haft sexuella ”övningar” de senaste tre åren och man får dessutom inte vara öppen med sin läggning. Dessutom får man inte vara överdrivet intresserad av bögkulturen.
Klarar man dessa krav är man alltså välkommen som präst i den katolska kyrkan.
Nu ropar säkert väldigt många ”Hurra, påven är ju liberal”. Jag ropar mer, ”Nej men fy!, påven är ju inte riktig”.
Reglerna är totalt sjuka på alla sätt. Det blir ju egentligen ingen skillnad sedan tidigare. Man ska hålla tyst om saken, inte vara öppen och låta bli sex. Det är väl ungefär exakt så dagens homosexuella katolska präster lever eller. Är det verkligen inte dags snart att vi gör om Vatikanstaten till parkeringsplats. Rom behöver det, och världen blir lite bättre utan Benedictus XVI.
Jag har skrivit det innan och jag skriver det igen…
Om Gud anser sig ha så lite att göra så att han bryr sig om vilka som ligger med vilka, ja då är det dags att Gud söker nytt jobb.

Bookmark the permalink.

One Response to Påven öppnar kanske dörren för homosexuella, eller inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *