Nu slutar jag betala licensen till SVT

Stockholm kan betala min del

Igår satt en massa kinser hemma och tittade på TV. Kinesisk TV sände direkt från Sverige. En liten träbåt som denna dag lämnade Sverige för att besöka Kina om ett år var på väg ut ur hamnen. Tusentals båtar tutade och följde denna lilla båt hennes första riktigt långa resa.
Tusentals och åter tusentals människor stod samlade nere vid hamnen för att uppleva detta fantastiska evenemang. Ja kort sagt så kunde miljoner människor se på detta spektakel direkt, men inte om man levde i Sverige. För Sveriges Television, hela svenska folkets TV hade ingen lust att komma dit.
Det räckte med några minuter i Aktuellt så fick det vara bra tyckte SVT. Man hade inte ens tänkt tanken på att själva färden till Kina var värd uppmärksamhet, inte bara för Göteborgare. Man hade inte insett det spektakulära i att ett fartyg byggt efter ritningar som ritades för hundratals år nu äntligen var på väg.
Det går rykten just nu att SVT’s nöjeschef avgick mkt på grund av en konflikt om att kungens 60 års dag nästa år tar för mycket pengar ur budgeten. Hela Stockholm ska prydas och pyntas för att kungen ska fylla år. För det är väl ändå ingen längre som tror på att Kungen är hela Sveriges kung? Man dementerar självklart dessa uppgifter men helt osanna tror jag inte de är. För Kungen får kosta. Att visa när tusentals människor står på Strandvägen och viftar med svenska flaggan är hela svenska folkets angelägenhet, men inte ett skiten båt från Göteborg.
Låt oss för ett ögonblick leka att Götheborg hetat Stockholm istället och var byggd av kraftfulla män som talar Stockholmska. Låt oss för ett ögonblick också leka med tanken att detta fartyg vid namn Stockholm söndagen den 2 oktober 2005 lämnade huvudstaden för att vara borta i 2 år på en resa till andra sidan jordklotet. Jag vågar sätta en ganska stor peng på att denna evenemang hade fått en stor del av söndagens tablå. För när SVT’s personal inte behöver åka så långt från huset på Gärdet så är man alltid intresserad. Evenemang ska ske i Stockholm, annars är det ingen som vill titta på det. Det är uppfattningen som ledningen för SVT har. Att jag har rätt bevisas ju bara av det faktum att SVT var riktigt duktiga på att bevaka Götheborg när hon besökte en annan stad på sin jungfrufärd. Vilken stad då? Jo Stockholm.
Fixeringen vid den forna glansstaden Stockholm måste för en gång för alla få ett slut. Vi är 9 miljoner människor i det här landet, och majoriteten bor faktiskt utanför den så kallade huvudstaden.
Projektet med Götheborg är ett projekt som engagerat tusentals och åter tusentals människor, inte bara i Göteborgsområdet utan runt hela landet. Det skiter, på ren svenska, SVT i. Än en gång prioriterar de saker som deras egna medarbetare är intresserade av.
Jag mår illa när jag ser SVT’s lögner om att vara hela svenska folkets television, för det har de aldrig varit och nu har jag fått nog.
Att SVT’ satsar på kanaler som ingen kan eller vill se, hörde att serien Vita Huset haft 0 tittare när de nu sänds i SVT 24 istället, det kan jag ta. Att de lägger ner miljoner på teknik som jag inte har någon nytta av, det kan jag också ta men jag förväntar mig att om jag betalar in pengar, mycket pengar, till ett företag som kallar sig public service så ska jag ha public service också.
Därför tänker jag nu sluta betala in mina licenspengar ett tag framöver. Varför inte istället göra ett system där Stockholm betalar mer än övriga landet? SVT är ju ändå Hela Stockholms Television. Sedan kan vi i nedre delarna av Sverige betala mindre i avgift och Norrlänningar kan slippa avgiften helt ett tag. Där uppe är ju oftast bara SVT när de ska rapportera om arbetslöshet och utflyttning.
Skärp er SVT. Ni är en skam för Public Service.

Bookmark the permalink.

10 Responses to Nu slutar jag betala licensen till SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *