Kyrkomötet sade Ja till homosexuell vigselsaktSvenska Kyrkans högsta organ, kyrkomötet, beslutade idag att homosexuella par ska få en egen välsignelseakt. Detta är ett steg närmare mot rena homosexuella giftemål.
Inga präster som är emot homovigslar ska tvingas att göra det, tvärt om vigselförättare som numer måste viga alla om dom vill va kvar som förättare.
Kyrkomötet röstade igenom förslaget med 160 ja-röster mot 81 nej-röster. Åtta ledamöter avstod från att rösta
Redan har katolska kyrkan yttrat sig. Den katolska biskopen i Stockholm, Anders Arborelius, skriver i ett uttalande att beslutet i kyrkomötet kommer att vidga klyftan mellan Katolska kyrkan och Svenska kyrkan.
Han skriver också:
”Beskedet är ett avsteg från den traditionella kristna synen på att det sexuella samlivet enbart hör hemma i ett äktenskap mellan en man och en kvinna, det heliga förbund som Gud själv instiftat”
———————–
En del ropar äntligen andra bryr sig inte. Själv står jag mitt i mellan ungefär. För jämlikhetens skull är jag glad idag, men samtidigt förstår jag inte riktigt varför man vill gifta sig i en kyrka vars bok den bygger på vill se mig död för det sätt jag lever.
Samtidigt är det ju en heö del annat som står i den boken som inte kyrkan följer, vilket ju skulle vara en omöjlighet i dagens samhälle.
Att katolska kyrkan reagerar är ganska självklart. Den kyrkan har ju gjort sig ett namn på att förfölja och jaga redan utsatta personer så varför bryta en bra trend?
Till biskop Anders Arborelius skulle jag vilja ställa frågan om vem han tror att han är. Samma bok han hänvisar till skriver också att jag som arbetar på Guds vilodag ska dödad. Detta tror jag inte att Anders Arborelius tycker är någon vidare bra regel, men vem är han som kan bestämma om vad som är rätt och inte. Kanske är just detta med att man ska vara ledig på vilodagen det viktigaste för Gud, kanske viktigare än det som vem som ligger med vem.
Om det vet bara Gud, och mig veterligen har han inte på ganska länge hört av sig.

Bookmark the permalink.

5 Responses to Kyrkomötet sade Ja till homosexuell vigselsakt

  1. Pingback: Mickey J Barczyk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *