En stor seger för kvinnorna!

Tina Rosenbergs avhopp från FI igår är det bästa som hänt kvinnorna sedan kvinnlig rösträtt

Det var mer människor än journalisten utanför Svenska Akademin som ropade Äntligen igår, jag gjorde det också. Beskedet om att Rosenberg lämnar politiken är det bästa som hänt kvinnorörelsen och jämställdhetsdebatten på mycket länge.
Rosenberg har på väldigt kort tid lyckats förstöra väldigt mycket. Hon har mer än någon annan kvinna lyckats med konststycket att ta ner diskussionen på lekparksnivå och dessutom har hon skadat HBT-rörelsen enormt med sina barnsliga och minst sagt ogenomtänkta kommentarer.
Därför är det bra att hon nu lämnar politiken. Kanske kan nu diskussionen om det självklara, att kvinnor ska ha samma rättighetet i samhället som män, få en ny fart med en lite mer mogen debatt.
Det är lustigt idag och läsa ledarsidorna där en en del chefredaktörer med tårar i ögonen konstaterar att Rosenbergs avhopp inte är något annat än ett förtryck av mansamhället inbakat tillsammans med en enorm homofobi.
Skitsnack säger jag! Är jag också homofob då? Knappast, men en sak säger jag och det är att jag vill inte leva i ett samhälle som Rosenberg byggt upp för Rosenberg är själv så intrasslad i en massa fobier så det nästan är skrämmande. Hennes fobier mot män och mot det heterosexuella samhället gör att ingen kan ta henne på allvar.
Så nu hoppas jag att debatten om det självklara i jämlikhet kan få en ny start, för den behövs verkligen. Kanske mer än någonsin. Kvinnor och män ska jobba tillsammans, med samma löner och samma villkor och kvinnor ska slippa höra skit på grund av att de är kvinnor.
När det gäller Rosenberg så hoppas jag att hon kanske lärt sig en läxa, men det tror jag inte hon gjort. Hon har många goda vänner inom media som håller bakom ryggen och stöttar henne, för ingenting är ju hennes fel…
Rosenberg kanske aldrig hört talas om uttrycket ”Man ska inte kasta sten i glashus”. Hade hon hört det hade hon kanske inte avfyrat alla dessa stenskott. Så synd då att hon glömt paraplyet hemma när glaset började ramla ner runt omkring henne.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *