En måndag innan tisdag

Dagbok 5 september 2005

Shit vad svårt det kan vara när man ska döpa sina dagboksinlägg…
Idag fick man bekänna färg på jobbet. Det var längesen man hade så mycket att göra. Mycket berodde iofs på dagpersonalen. Det märkt supermycket nu att sommaren är över. Tänk så lustigt det kan va att under sommaren så fungerar det bättre med vikarier än med ordinarie personal. Jaja, vi klara denna kvällen också men jag har en del saker att ta upp på APT-mötet i morgon. Än har jag inte slutat och tills jag gör det lär jag säga vad jag tycker.
Annars är det nu på fredag som mötet med chef och personalsekreterare eller nåt liknande ska se. Vi får se hur det går…
Väl hemkommen från arbete ägnade jag kvällen tillsammans med Henke. Vi såg på Vita Huset. Denna fantastiska tv-serie som slår allt annat som gjorts i USA. Här är det inte en massa människor som springer omkring på en ö och beter sig allmänt konstigt (Lost) utan här handlar det faktiskt om någonting. De första 4 säsongerna av Vita Huset är löjligt bra. Vi har sett på säsong 4 nu igen och jag kommer aldrig över det underbara manus som serien har. Sen är det skönt bättre att det fortfarande görs tv-serier med hjärna i. En massa knullande ungdomar som ständigt är höga, eller bimbon som ska lösa brott genom gå så mycket i bikini som möjligt är inte riktigt min grej.
På tal som dåliga tv-serier….
Jag har spelar in vartenda avsnitt av Falcon Crest och brukar avsluta dagen med att se på det senaste avsnittet. Man är framme vid slutet av säsong 1 nu och idag gifte sig Lance och Melissa. Om några dagar har vi kommit in i säsong 2 och då dyker Richard Channing upp. Då börjar det hända saker 🙂
Annars slår mig 2 saker när jag ser Falcon Crest nu. Den första är att serien verkligen är skitkass! Sicket manus! Jag hade klarat av att skriva ett bättre.
Den andra saken är att Angela Channing verkligen är ond. När serien gick på 80-talet var Angela en cool tant som stod sig bra gentemot J.R i Dallas. Nu inser man att hon verkligen inte är klok någonstans. Fast cool är hon i alla fall 😀
Jaja…
Annars ägnade jag kvällen åt att skälla ut en person och försöka prata förstånd med en annan. Den ena saken gick bra, den andra vet jag inte. Tiden får utvisa. Hoppas det löser sig för personen bara.
Skrivit har jag också hunnit med. Eller kanske inte skrivit så mycket som läst igenom. Stora bitar fick försvinna som jag kände att jag verkligen inte alls var nöjd med.
Jag vill ha berättelsen mer djup, mer blodig och mer psykologisk. Katarina får snart ställa in sig på en fika tror jag för jag behöver konsultera henne 🙂
Känner i alla fall att jag fått ett grepp om den ”onda” karaktären. Han är ond men tragisk, mycket tragisk. Nu gäller det bara att hitta ett bra sätt att framställa honom utan att det blir tillgjort och banalt.
Jag märkte också att jag behöver mer utfyllnad på sin ställen. Allt går för fort fram, och även om jag inte tänkt skriva en roman på tusen sidor så sker saker för snabbt just nu.
Funderar också på om jag behöver be Gretas om lov för att jag använder dom i boken. Iofs sker ett mord där, ett klibbigt sådant, men å andra sidan hyllar jag stället till max så det kan dom väl inte ha ont av.
Namnbyten har också skett. Min huvudroll ska inte heta Joakim längre. Jag tycker mycket om namnet Joakim men det passar inte som det jag tänkt. Jag funderar på Erik. Det är ett bra namn. Kort, svenskt och funkar utomlands 😛 Även ”älskaren” ska få byta från det som var tänkt. Där var det klurigare. Namn är skitviktigt för man ska först känna att man tycker om namnet och att det passar. Sen vill man inte ha krångliga dubbelnamn och sånt. Det ska gå lätt att skriva det. David är fint, men det är Henrick också. Sen känner jag ju en ganska fin Henrick/Henke också men han påminner inte det minsta om ”älskaren” till sättet. Älskaren är fjollig, snäll och levandsglad. 2 av 3 saker stämmer på Henke men direkt fjollig är han inte.
Får fundera lite mer på detta namn. Förslag tas tacksamt emot.
(Nej Tompa, han ska INTE heta Tompa :D)
(Nej Markus, inte det heller :D)
Mördarens namn ska jag också byta. Tanken med mördaren var från början att han skulle vara ett arv efter ”Han vars namn vi inte nämner”, men jag har redan insett och fick idag bekräftat att boken inte längre handlar om det. Mördaren namn påminde en hel del om just ”Han vars…” men jag kommer ändra det till något helt annat.
Så som sagt, man pular och donar och trivs riktigt bra i sin lilla värld. I morgon är det tisdag. Det betyder egentligen ingenting men jag skriver i alla fall att i morgon är det tisdag.
Nu är det natt. När detta skrivs är det 13 grader varmt i Göteborg. Hösten har inte riktigt satt klorna i oss än. Även om det jobbar stenhårt på sig att göra det.
Natti Natti!

Bookmark the permalink.

6 Responses to En måndag innan tisdag

 1. isach says:

  Jag har också en huvudperson som heter Joakim! http://web.comhem.se/~u18418166/ (Den jag är.) Det är ett snyggt namn tycker jag. Namn betyder mycket eftersom det säger en del om personen (eller föräldrarna, dvs bakgrund). Conny = kriminell, Louise = borglig, Anna = vanlig osv.
  Erik är ett bra och ”neutralt” namn. Daniel är fint och mer personligt än Erik. Martin, Mattias, Johan… det finns ju så många att välja bland. Huvudsaken är att du själv känner för det namn du väljer och att det passar personen.
  Du behöver inte be Gretas om lov. De kommer att bli smickrade. Det bästa med att skriva skönlitterärt är att den enda källan man behöver ange är sin egen fantasi.
  /i

 2. Ina says:

  Fika på torsdag? 🙂

 3. Markus says:

  jag säger bara ett ord. Kaj Björkhage. Där har du ett perfeklt namn för en mördare

 4. Sus says:

  Sten. Hård och kall. Vad ska en mördare annars heta?

 5. Tompa says:

  vafaaaan!

 6. Malin says:

  Vaddå inga dubbelnamn? Petter-Niklas är ett jättebra dubbelnamn….fast kanske inte på mördaren, snarare offret 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *