Bokmässa, goda nyheter och en soffa

Dagbok 30 september 2005/ 26 Elul 5765
På grund av en jättefin judisk kalender som jag fick idag av Henke så kommer dagböckerna från och med nu ha både den svenska och den judiska tideräkningen. Ascoolt! 🙂

En riktigt braig dag på alla sätt!
Efter en lååång natt där det va svårt att sova på grund av oron för främs Anita och sen på Suzzi så vaknade jag relativt tidigt, för att va mig.
Suzzi hade lyckats kravla sig ur skyddet på såret men vi bestämde att ta chansen att inte röra det alls nu. De första dagarna lär hon ändå ha så ont så hon lär ändå inte röra det. Vi får hålla henne under extra uppsikt.
Sakta börjar hon bli sig lik igen. Nu ska bara hon och Sazza bli kompisar igen. Hon fräser åt Sazza så fort Sazza kommer för nära men det lugnar sig nog det också.
Idag var det äntligen dags för årets besök på Bokmässan, världens roligaste mässa! Tusentals böcker samlade under samma tak, och även om Bonnier har en monter som är ungefär 30 gånger större än alla andras så är det inte bara kommersiellt där inne. Massor med små bolag och en massa litterära sällskap finns överallt och det är dom man kan få upp ögonen på. Alltid kul med nyheter och nya idéer. Har suttit en bra stund och och läst på en massa hemsidor man inte ens kände till innan.
Fick även inhandlat lite pocketböcker och så fick jag en jättefin judisk/svensk kalender av Henke. Den va jättekul att få. Jag hade glömt insåg jag hur annorlunda deras tideräkning och månader är. Bland annat är vi enligt den judiska tideräkningen på år 5765. Ska vårda min kalender ömt 🙂
Jag och Henke var på mässan ihop med Tompa och Peter.
Peter har jag ju emellanåt nämt vid namn här och nu undrar säkert alla miljoner som läser denna sida vem han är. Är han gay, snygg och manipulerbar?
Tja, snygg är han. Direkt gay är han inte, han är snarare straight den jäveln och manipulerbar är han inte heller. Så varför umgås med en sån?
För han är väldigt vettig faktiskt. Väldigt olika de andra jag lärt känna från den delen av Göteborg. Iofs förstår han inte riktigt själv än att han är riktigt djup med de kommer med åren 🙂 En snäll och go kille är de i alla fall.
Tompa va det också kul att träffa så klart,*leker lunar och skickar honom en stor kjaaaaam*
Självklart fanns det massa egotrippade kändisar att störa sig på också. Bäst va att ha sett Eva Dahlgren igen. Även bimbon Carolina Gynning var där och gjorde reklam för nåt, eller det var nog två saker. Någon bok och sina bröst. Jag var väldigt imponerad för Gylling klarar faktiskt av att tala och att hålla i en mikrofon samtidigt.
Under mässbesöket ringde mamma och talade om att Anita vaknat nu. Hon va till och med så pigg så hon ville röka, till hennes läkarens förtvivlad. Fast samtidigt är det ju ett bra tecken att hon vill komma upp. Fast synen på ena ögat är försämrad, och enligt mamma kan det bero på tumör och operation. Jag håller alla tummar för att det ska gå bra för henne. Både för hennes skulle givetvis men också för min morbror och deras 2 barn.
Efter mässa åkte jag, Henke och Tompa upp till heaven23. De tog varsin öl och jag en cola. Sen var det raka vägen hem till Backa igen.
Både jag och Henke var ganska nervösa inför Suzzi men inte va det någon fara med henne inte. Jag började med maten och då ringer telefonen och Eva-Britt hade ordnat en ny soffa till oss.
Allt gick i en rasande fart och vips hade vi en ny tresoffa stående här. Inom kort kommer det 2 fotöljer till den också. Soffan är riktigt snygg men den är framförallt go att sitta/ligga i så vi klagar inte. Skönt att ha blivit av med den gamla äntligen.
Kvällen avslutade jag och Henke med lite mys framför TV’n med mat och film.
Vet ni vad?
En riktigt bra dag idag! 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *