Total förvirring

Dagbok 17 augusti 2005

Ja, de är förvirrat nu. Jag känner mig styrd och äcklad faktiskt, eller just de ja… *host*
Jag fick talat med chefer och löneassistenter i måndags. Först ringde assistenten och sedan snackade jag med min chef. Alla verkar ganska överens om att informationen om allt har gått ganska kasst fram denna gång.
Så här ligger i alla fall allt till.
För att komma med på den utbildning som ska starta måste jag vara arbetslös, detta hade jag hört innan. Det jag inte fått veta var att detta är en överenskommelse mellan Stadskansliet och Kommunal. Alltså borde ju någon på Kommunal ha kunnat tala om detta, men ingen av alla de miljarder människor jag talat med på Kommunal visste om det, och då talade jag ändå med ombudsmannen som ska ha till uppgift att veta sånt.
Nåja, efter samtal med alla parter ser nu läget ut så här…
Det finns en kurs som startar den 12 september. Denna kurs är en valideringskurs. Alltså ska jag gå en kurs i ett yrke jag jobbat med hela mitt liv i ungefär ett år. När denna kurs är klar är jag garanterad jobb, men bara i 6 månader. Innan har man haft en garanterad fast tjänst efter utbildning.
Men nu är saken den att jag inte har den allra minsta lust att gå denna utbildning eller någon annan utbildning heller för den delen just nu. Jag har inget tålamod för att gå i skolan, och hur bra kommer det då bli att gå en utbildning om jag inte är direkt intresserad av???
Då kommer vi till att söka jobb, men då är det bara att inse de faktum att jag är på arbetsmarknaden idag lika intressant som en a-lagare som kommer till jobbsökningen bärandes på en flaska Marinella. Med tanke på min sjukdomshistoria är det ingen som kommer vilja ta i mig med tång. Så är arbetsmarknaden idag.
Då har vi alternativet att stanna kvar. Ja då kommer vi till det problemet att den tanten jag jobbar för i tusen år snart sade upp sin tjänst idag. Detta betyder alltså att det vikariat jag går på kommer försvinna och tjänsten kommer annonseras ut. Chansen att jag skulle få den tjänsten är ungefär lika med noll då jag som sagt saknar utbildning (men jag har gått på den i 2 1/2 år nu i följd).
Så hur jag än gör just nu så gör jag fel känns det som. Jag ska tala mer med min chef i morron. På fredag ska anmälan absolut senast vara gjord för utbildningen.
Det är ju självklart kul att min chef rekommenderar mig till denna utbildning. Det är bara vissa vikarier som kommunen vill satsa på som går gå den. Men samtidigt vet jag att jag om jag skulle stanna kvar inom yrket inte vill byta avdelning. Jag har känt många av dom jag arbetar ihop med sen 98, och vem säger att det skulle funka på en annan avdelning lika bra? Och vem säger att jag skulle få samma kontakt med de boende på en annan avdelning som den jag har med dom jag jobbar med nu?
Mycket frågor, och förbannat lite svar
Känner mig totalt onyttig och värdelös. 33 år och värd skit, ibland är det kul att leva 🙁

Bookmark the permalink.

One Response to Total förvirring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *