Min stekgryta

Dagbok 19 augusti 2005

Känner att jag tar en dag timeout från allt vad jobb, sjukdomar och problem heter så jag ska istället berätta om min stekgryta. (vågar gissa att inte så många blogginlägg i Sverige haft det som ämne)
För några veckor sedan fick jag en stekgryta av min granne/kollega/extra mamma Eva-Britt.
Det är en sådan där gammaldags stekgryta i järn och med ett lock som blir totalt glödhett när man använder det. Jag älskar denna stekgryta. Maten blir så underbart god i den. Den steker verkligen och ingen gräddsås i världen blir godare än när man kokar den i en sådan. Dessutom är den så underbart bäst när man ska fräsa saker i den, som t.ex lök och andra grönsaker. I den familj jag bor i görs det mycket grytor av olika slag. Köttgryta varvas med grönsaksgryta och ibland köttfärssås. Till detta använder jag då min kära stekgryta.
Jag vårdar min stekgryta ömt. Diskar den försiktigt varje gång och sen smetar jag in lite olja så den ska hålla länge. Jag skäller på Henke varje gång grytan inte är vårdad med ömmaste hand, och han suckar som bara Henke kan.
Fan, jag älskar min stekgryta!

Bookmark the permalink.

3 Responses to Min stekgryta

 1. Karlsson says:

  HAHA!
  Du är fan underbar Walentine. Du byter ämne rejält emellanåt.
  Att ens komma på tanken att skriva om en gryta 😀
  Du är fan bäst

 2. Malin says:

  Sånna är ju bara bäst! Till alla er som inte har en sån, spring genast på loppisar och second hand-butiker. De ska vara gamla och välanvändna 🙂
  Livet handlar ju om så mycket saker och stekgrytor är den del av det. You go Walle!

 3. Stickan says:

  Äntligen nå’n som upptäckt det väsentliga med matlagning. Inga konstgjorda, giftavgivande, beläggningar. Bara rent naturmaterial!!! Dessutom, förutom att käket smakar bäst från en järngryta, får man ju nyttigt tillskott av järn genom krubbet. Go on, ”slåss” (bildligt) för naturliga, från kemiska ämnen renade, produkter. Hittade förresten en kanonsajt med massor av gjutjärnsgrejer. Kolla in den http://www.ronnebybruk.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *