Bög som inte gillar "Pride" = Homofob!!!???

Ibland blir det så galet när små grupper ska försöka försvara sig…

Jag fick ett mail idag när någon hävdade att jag var homofob. Jag vägrade låta människor vara som dom är, och jag var inte alls snäll. Jag är alltså en homofobisk homosexuell som kämpar för homosexuellas rättigheter.
Varför är jag det då? Jo för jag kritiserade Pridefestivalen och det får man inte göra enligt vissa.
Jag tror på Pride. Att vara stolt över den man är är en självklarhet enligt mig. Att också visa vem man är, att gå emot massorna och våga sticka ut, ja även det är viktigt. Fast det är just det där med att visa vem man är. För jag är ju inte som ”dom andra” på Pride. Måste jag tycka om dom då? Bara för att jag och dom har det gemensamma att vi ligger med samma kön, måste jag då tycka att Poliser i string är något bra?
Måste jag tycka om paljetter och glittriga hattar? För jag tycker inte om paljetter, och jag tycker det är skitfult med silverglittriga hattar, och jag tycker överlag att killar som måste bli extra femenina är helbarnsliga.
Är jag homofob då? Är straighta som tycker det samma som jag homofober? Självklart inte. De flesta straighta brukar tycka som jag, men med det menas inte att dom samtidigt tycker att alla homosexuella ska utrotas och drivas på flykt.
Det är just det som den homosexuella gruppen idag gör fel på. De beter sig allt mer som den judiska ledningen i Israel. Man får inte kritisera för då är det exakt det samma som att man tyckte att Holocaust var något bra. Barnsligt så man kräks på det.
För att få respekt måste man förtjäna det. Jag tror inte att det rätta sättet att förtjänas respekt är att hela tiden provocera. Fan, jag är ju själv bög och känner det som att jag snart är den ende bögen som inte tänker på sex och ytlighet dygnet runt. Därför anser jag att homosverige ibland går väldigt konstiga vägar för att förtjänas respekten.
Självklart ska alla som vill få vara som dom vill. Självklart ska folk få visa upp sig, bete sig och göra som dom vill. Men denna i sammanhanget lilla grupp är en grupp som får enormt med utrymme i media, denna grupp är den grupp som den grupp som är rolig att tala om.
För hur kul är det egentligen att läsa om homosexuella Per som är 35 år, sambo och bor i radhus. Han skriver insändare och slåss för sina rättigheter. Han gillar mest att gå i jeans och t-shirt och på fredagarna köper han och hans sambo räkor ihop med en flaska vin. Inte vill man läsa om sånt. Nej, 20 åriga Kalle med bar överkropp som har orden ”Fuck me” på bröstet är mycket mer spännande läsning.
Och det är Per som enligt mig står för allt som Pride står för. Han har nått dit där han är lycklig i sin roll, och han lever precis som alla andra. Han är dessutom en klar majoritet i en grupp som, hur lite dom än vill inse det, är i minoritet i samhället.
Det är människor som Per som behöver uppmärksammas. Det är sådana som han som driver HBT-samhället framåt. Är den åsikten det samma som att vara homofob så är jag en enormt stolt homofob i så fall.
Idag blev det klart att avvisningsbeslutet mot homosexuella från Iran stoppas. Igår lovade regeringen att mer information ska ut till skolorna. Det är, oavsett hur gärna dom vill ha det till det, inte Stockholm Prides förtjänst. Det är såna som Per som gjort detta möjligt. Han har respekt med sig. Jag hoppas det kommer en dag då såna som Per är sådana som visas upp i media.
Fast först måste vi gömma kistorna med paljetter, glitter och avdankade Schlagerartister.

Bookmark the permalink.

12 Responses to Bög som inte gillar "Pride" = Homofob!!!???

 1. Catarina says:

  I så fall är jag också en homofob, fast straight.
  Vilket ju är lite konstigt eftersom min bästa kompis är du och sist jag hörde så var du fortfarande bög 🙂
  Nä, fram för fler ”Per” i rampljuset.

 2. Anna says:

  Intressant och jag känner igen mig i det som du skriver. Jag är själv homosexuell (flata) och lever helt öppet med det sedan många år tillbaka. Jag har bostadsrätt, fru och en liten son. På jobbet driver jag tillsammans med mitt fackförbund frågor om diskriminering pågrund av sexuell läggning, jag deltar i debatter och svarar på frågor via nätet som berör familjefrågor för Regnbågsfamiljer. Mellan raderna – jag tycker att jag drar mitt strå till stacken. Därför kan jag bli så enormt ledsen och besviken på att människor i min omgivning ifrågasätter varför jag väljer att inte gå på pride och varför jag väljer att inte gå i paraden i år. Som att det är den enda chansen att stå upp för hela HBT-samhället. Nej, tacka vet jag vardags-flatorna och vardags-bögarna och vardags-transpersonerna som lever som vem som helst. För visst är det det som de flesta av oss är – nämligen precis som vem som helst.

 3. Malin says:

  Hmm…om du skulle vara homofob, betyder det att du är rädd för dig själv då? (:

 4. hallberg says:

  Håller i stort sett med, men jag tycker inte du behöver jämföra med israel. Dom måste faktiskt fortfarande slåss mot en massa antisemitism, och den behöver ju inte alltid innebära att man tycker att holocaust var en bra grej, men kan vara nog så obehaglig ändå.

 5. Ina says:

  OM man är homofob för att man uttrycker att man inte gillar glitter och fjantiga hattar och hysteriska parader så borde men väl vara heterofob om men inte gillar ”sambatåg” på t ex Göteborgskalaset? Eller – tänk om man är homofob – nån av danserskorna kanske är flata? Eller… ?

 6. hallberg says:

  Jag är nog både homo- och heterofob, jag gillar ingetdera. För väl söka upp asexuella spektakel istället, nej fan, dom finns ju också på pride. Vad kallas det när man är rädd för asexuella?

 7. Markus says:

  Markus, tanken här är att det ska vara ett seriöst inlägg.
  Klarar man inte av att ta åt sig kanske man inte ska läsa det, eller hur?
  Inlägget borttaget
  /walle

 8. Joel Hinz says:

  Amen.

 9. Ina says:

  @Hallberg – afob???? 😀

 10. Nellan says:

  Hej! Du måste ha din röstlänk i bloggen för att folk ska kunna ge dig röster på BloggToppen. Logga in för att se din röstlänk.

 11. Pia Hellgren-Brooks says:

  Skitbra blog! Du har sa ratt. Jag som kvinna ar sjalvklart feminist, men jag alskar man. Jag alskar sexiga klader, en hel del porr och ”forbjuden” sex. Darfor ar jag, enligt manga ”hard core” feminister en svikare. Som feminsit skall man hata den diskursiva mansmakten som ”tvingar” oss kvinnor att kla upp oss, som skapar all kvinnorfornedrande porr och som egentligen bara vill valdta. Helt sjukt, ju. Jag alskar att min man ar stark, vacker, mjuk, hard, stabil, temperamentsfull… Ja, helt enkelt en sammansatt manniska!

 12. Rasmus says:

  Du har helt rätt, tyvärr är det som du säger lite som Israel. Ska man inte få tycka att folk är fåniga oavsett hudfärg/sexuell läggning ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *