Då har man fått sitt första jobb då!

En WHOHO! dagbok 13 juni 2005

Så där ja, nu börjar det rulla på sig.
Jag fick idag mitt första jobb som pjäsförfattare, eller jobb och jobb.
Jag fick en ”beställning” på en pjäs som ska användas som slutproduktion för teaterprogrammet på en skola.
Fast visst e det ett jobb, för betalt får jag. Om 11 månader 😀
Jag fick en del ”order” om vad som måste va med. Antal medverkande och lite sånt men fick ändå fria händer att skapa något helt från grunden.
Jag har redan en del tankar på vad det ska handla om hur vad jag ska skriva om. Nu ska jag bara tänka lite till på det. Jag har redan bestämt mig om att det ska handla om ansvar. Vilket ansvar har vi för det som sker omkring oss.
Det finns alltid en risk när man skriver om sånt att det kan bli en väldans massa ”aja baja” och moralpredikningar så det kan va en fallgrop. Tur att jag har såna som Katarina och Joel som jag kan tvinga att läsa om det *hehe*
Men detta känns kul i alla fall. Får tankarna på lite annat håll, vilket jag behöver.
Annars har denna dag varit som de flesta i tumörernas spår. Lite sliten och lite trött, och min fot värker allt mer. Jag börjar snart fundera på att sätta en peng på att den är på väg att dö. Orkar inte ens bry mig om de just nu, det enda jag vet är att något är riktigt riktigt galet med den foten nu.
Äh, skit samma. Jag har fått mitt första riktiga betalade jobb i det jag vill arbeta med. Detta gör att jag om några månader om jag ror ihop allt kan stryka ”fjolla” på visitkortet och kalla mig dramatiker istället!
Bergman och Dagerman, snart kommer jag och tar er!

Bookmark the permalink.

5 Responses to Då har man fått sitt första jobb då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *