Att döda en bög, det gör väl inget?!

Några saker till dig som är mamma eller pappa

Vad gjorde du igår? Arbetade du? Firade du våra grannars nationaldag? Satt du hemma framför TV’n och väntade på att dina barn skulle komma hem?
Eller var du ute och demonstrerade med plakat där det stod ”Sluta mörda oss” på? Antagligen var du inte ute och gjorde det, för det var inte så många som orkade med det. För vad spelar det för roll för dig? Du är ju inte homosexuell eller bisexuell, och du är absolut inte transa och dina barn är definitivt inget av de så varför bry sig? Det där man läser om i tidningen sker ju andra eller hur? Den där 15 åringen som blev mördad var ju ett problembarn, han hade visst suttit på ungdomshem. Ja för att inte tala om den där killen från antikrundan som blev mördad i vintras, visst var han lite fjollig. Lite får han ju skylla sig själv.
Var är din son föresten? Eller din dotter? Har du riktig koll på vad sin son och dotter gör just nu?
Jaha, är han hos en kompis? Jag hörde att den där kompisen visst var mer än bara kompis. Du ska se dom ihop, de är så kära. Just när du läser detta ligger din son på sin ”väns” axel. Han är lycklig där, och just nu säger han de där magiska orden ”Jag älskar dig”.
Jasså, din dotter är på stan. Skulle dom på bio? Lustigt, jag visste inte att det låg någon biograf på Drottningatan. Däremot har jag hört att det ska ligga en ”gayklubb” där så din dotter är inte på bio. Hon är och fikar med en äldre tjej hon i smyg chattat med på nätet. Hon känner en sådan enorm värme för denna äldre tjej, för där kan hon vara den hon är.
Jag har talat med din son/dotter. Hon/Han bär på en hemlighet. En mycket jobbig sådan som hon/han inte riktigt vet hur hon/han ska berätta för dig. Inte för att han/hon inte litar på dig, för det gör dom men de är rädda för allt runtomkring. De är livrädda. De är ju annorlunda…
Jaha, din son har inte kommit hem idag? Skulle han kommit för 3 timmar sen. Hmmm, du såg på din tidnings nätupplaga att det varit knivslagsmål i stan? Jaja, strunt samma väl. Det är ju inte så att det är din son det handlar om, eller hur? Han är ju skötsam, har alltid skött sina studier och är hjälpsam och artig. Inte skulle han hamna i bråk.
Din dotter är ju ett föredömme för andra. Du är ju allt lite stolt över att ni sluppit ifrån de där extrema bråken som du vet drabbar andra familjer. Dessutom kan ni tala med varandra om precis allt, ni har en väldigt fin kontakt.
Ska jag berätta en sak för dig? Din son/dotter ligger på sjukhuset. Hon/Han kommer antagligen inte klara sig. Tycker du ska åka dit faktiskt. För det kommer bli sista gången du ser ditt barn.
Du undrar vad som hände? Tja, vad finns det att berätta. Din son/dotter råkade pussa den dom älskar ute på gatan och två berusade ynglingar gick förbi. Det räckte för att det skulle bli som det blev.
Din son fick 29 knivhugg i sig i bröstet. Ska jag vara ärlig är det ingen trevlig syn att se honom. Ser mer ut som köttfärs än den son du hade.
Din dotter blev våldtagen först. De berusade ynglingarna ville lära henne vad riktig sex var. Det var iofs innan de krossade huvudet på henne med en sten.
Förstår om du blir ledsen nu, den enda jag kan säga vilket inte heller är en tröst är att du är inte ensam om att ha drabbats. Letar du lite kommer du se att det finns massor med mammor och pappor i Sverige som drabbats av samma öde och samma sorg som du…
33 personer har mördats i Sverige de senaste åren på grund av sin sexuella läggning. En tredjedel av de homosexuella i Göteborg säger sig ha blivit utsatta för våld eller blivit hotade på grund av sin sexuella läggning. Siffran är ungefär den samma över hela Sverige.
Detta är inte enbart en sak för de homosexuella, eller de homosexuellas föräldrar. Detta är en sak som drabbar alla oavsett läggning. Därför är även du viktig. Därför var du viktig igår på den internationella dagen mot homofobi. Därför är din röst, din stämma och ditt engagemang viktigt.
De kan mörda oss, de kan förfölja oss och de kan hota oss. De kan däremot aldrig få oss att försvinna. De kan aldrig få oss att sluta vara de vi är. De kan aldrig få oss att sluta älska.
Gör din röst hörd. Gör din plikt som mamma/pappa, vän och medmänniska. Så kanske orden riktade till dig bara behöver vara ord och ingenting mer. Gud förbjude att dom skulle bli sanna.
/Walentine Andersson

Bookmark the permalink.

6 Responses to Att döda en bög, det gör väl inget?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *