En underbar dag i bilder

Dagbok med bilder 21 april 2005

Idag har det varit en riktigt härlig dag!
Först va det iofs läkarbesök igen men dom skiter vi i idag. Det lär det finnas tid att fundera på en annan dag.
Efter detta var det dags att på eftermiddagen möta Robert i stan då jag skulle låna hans kamera. Sen bar det iväg till domkyrkan. Man blir alltid lika slående över den där speciella känslan som en kyrka kan inge.
Domkyrkan
Det ser ut som om det brinner runt kyrkan men jag lovar att det inte gjorde det, det är istället de vackra moln vi har här i Göteborg 😛
Jag kan förstå om en del undrar över varför jag springer ner dörrarna till domkyrkan nu för tiden. Det finns en anledning men den berättar jag inte, inte än i alla fall, men det är inget dumt jag lovar!
Vi tar två bilder till från domkyrkan när vi ändå håller på…
Gången fram till altaret
Lyftkranen till vänster är inget Gudaverk så den passar inte riktigt in alls tyvärr
Sveriges snyggaste altare
Helt klart Sveriges snyggaste altare! Mycket vackert och mäktigt.
När så kyrkobesök var avklarat var det dags för en liten snabbfika där man fick betala 40:- för en chockladboll och en kopp kaffe. Sverige ÄR det enda land i världen där konkurrens leder till högre priser…
Efter fikat var tanken att jag och Robban skulle skiljas åt vid Linnéplatsen. Jag skulle till Slottsskogen för att ta lite kort på mitt lilla projekt och Robban skulle hem. Som tur var följde han med och det blev en riktig långpromenad som slutade med att vi hamnade i Majorna 🙂
För er som inte vet vad Slottskogen är så kan jag ju då berätta att det är en JÄTTELIK park som ligger mitt i stan. Göteborg fick den som en liten present av Gustav II Adolf (kungen som en gång grundade Sveriges framsida) och på den tiden var Slottsskogen rena vildmarken. Här levde vilda djur och hit ut åkte man för att verkligen komma skogen in på livet.
När sedan en man vid namn August Kobb insåg det stora i Slottskogen när Göteborg började växa alltmer så blev snart Slottskogen en liten oas i staden. Ja inte så liten heller för den delen. Parken är ett jätteanläggning som är kilometerbred och minst lika lång. Den innehåller massor med gräsområden, dammar, och vattenfall.
Ett av parkens många vattenfall
Slottskogen har fått pengar av EU till ett projekt där man ska försöka få en fungerande ekologisk miljö. Därför bygger man ut med fler vattenfall och ”vattenstigar”. Väldigt snyggt och väldigt intressant. Allt ska liksom kopplas ihop om jag förstått saken rätt
Dessutom finns det matserveringar och till och med en liten djurpark. I denna park finns det mest svenska djur och det finns även ett Barnens Zoo där man kan få klappa grisar, getter, livsfarliga ormar och dödliga spindlar. Ok, de sista två stämde inte.
August Kobb finns också som staty i ett berg på Slottsskogen.
August Kobb
Slottskogen är som de flesta andra parker i Götebog känd för sin växtlighet och sina blommor, och mest känd är Azaleadalen. Där kan man i slutet från maj och framåt se och känna lukten av massor med Azaleor, så för den blomsterintresserade finns det massor att se och njuta av här. Slottskogen kan också sedan några år tillbaka skryta med att inneha världens längsta blomrabatt.
Idag fanns det inte så mycket blommor att se med tanke på årstiden men det var underbart skönt att vandra däromkring i alla fall, och det som skulle bli en liten snabbvisit vid säldammen blev en promenad runt en stor del av parken. Det enda vi inte besökte va Hoppbacken (japp det finns en sådan också) och Observatoriet.
En söt liten knubbsäl
En liten knubbsäl som dyker upp ur vattnet. Jag har en oerhörd kärlek till dessa i mitt tycke så coola och söta djur.
En parkbänk
En parkbänk mitt emot säldammen. Här kan man sitta och njuta av naturen, och av sälarna. Man kan också begå ett mord!….
Det bästa med Slottskogen är att ALLT är gratis. Oavsett om man vill gå omkring bland träden, eller besöka djuren. Det enda som kostar är ponnyridning och sånt men jag har en känsla av att denna sajts läsare inte så ofta brukar besöka just ponnyridning. Inte den formen av ponnyridning i alla fall *paus för skratt*
Årets fjollfågel!
Om homosexuella män skulle ha en maskot så skulle påfågeln passa in jäkligt bra där, särskilt med tanke på djurets engelska titel 🙂
Denna fågel var dessutom väldigt fjollig och vågade inte
hoppa ner först. Det tog ett väldigt tag, stackaren.

När jag och Robban vandrat upp för sälbacken, som den kallas, och besökt fågelhuset så fick vi idén att gå lite till uppåt. Vips var vi nästan döda och vips befann vi oss vid älgarna. Fast några älgar såg vi inte, däremot en hare. Mycket möjligt att det var nått sjukt Göteborgskämt som vi inte förstod.
Vi gick i alla fall vidare och stötte först på påfågeln som ni ser på bilden ovan. Sen var det dags för de sötaste av sötaste, dovhjortarna…
Dovhjortar
Såååå sööööt
Finns det något sötare? Knappast!
Vår färd gick sedan vidare bland de livsfarliga svenska djuren och det var dags för nästa skräckinjagande best som får Jurassic Park att verka vara rena Barnens Zoo (som förövrigt hade stängt när vi var där, de öppnar i morgon den 22 april)
Gotlandsruss
Detta söta lilla par som man knappt ville störa för de var så kärleksfulla är en hästras som kallas för Gotlandsruss.
Så nu vet ni det! 🙂

Man har ju inte varit ute i Göteborg om man inte fått se en fiskmås…

Det finns mer djur i Slottskogen förutom dessa. Pelikaner, Flamingo, Pingviner och Kronhjortar och Gutefår blandad med mer djur från den svenska faunan. Jag och Robert letade inte så jättenoga men vi får väl gå dit igen någon dag 🙂
Uppe vid ett berg såg jag ut över mitt älskade Gamla Goa Göteborg och man kände hur man ibland verkligen älskar den här stan. Visst är det jobbigt med spårvagnar som krossar allt i sin väg, och visst kan det vara jobbigt att göteborgare är så galna i Stefan & Krister, men samtidigt är detta staden i mitt hjärta. Närheten till allt blandat med storstadens alla fördelar gör Göteborg perfekt.
Visst vi har ingen kung som åker för fort i innerstaden men det skiter vi i för vi har Lisebergs gröna kaniner och dom för fanimej mer nytta, och dessutom är dom sötare än gamle Gustav.
Göteborg är verkligen staden i mitt hjärta…
Masthuggskyrkan
Kyrkan i mitten är ett av Göteborgs kändaste landmärken, nämligen Masthuggskyrkan.
Det blev en långpromenad idag och det kändes bra. Jag var totalt slut i kroppen men samtidigt kändes det underbart skönt att ha orkat med det. Efter att i snart 3 månader nästan oavbrutet suttit och jobbat framför datorn på alla lediga stunder man haft så var en dag i naturen vad man behövde. Jag bestämde med Patrick idag att vi ska besöka Botaniska trädgården så fort blommorna slår ut. Räkna med fler kort då! 🙂
När man sedan kommer hem och ser Henke ligga och läsa med Zazza vakande i knät, jag då blir man allt lite glad i själen. De passar så bra ihop, Zazza och han 🙂
Henke och Zazza
Zuzzi hade lagt sig och sovit i extrarummets säng. Nu när jag skriver detta ligger hon däremot framför tangentbordet och är väldigt intresserad av att det rör på sig på skärmen.
Zuzzi sover
Så det har varit en riktigt bra dag idag. Det behöver inte alltid kosta en massa utan ibland kan det som är Gratis ge massor av mer glädje än det som kostar en massa pengar.
I morgon är det jobb som gäller igen, och vi får se hur det kommer gå. Jag har en känsla av att jag inte kommer palla med att arbeta hela helgen, men jag får ta en dag i taget.
Det är snart maj 2005. Detta har faktiskt trots allt varit ett bra år hittils, mycket på grund av mig själv. Sen har ju snart halva året gått och jag har inte blivit anklagad för vare sig våldtäkter, manipulation, pengautsugning, utpressning, dödshot eller tråkmånscancer. Det är första året sedan 2002 jag slipper sånt, och gissa om det känns ganska skönt faktiskt.
Jag är en känslomänniska och är väldigt sällan på en neutral nivå. Egentligen borde jag nog blivit skådespelare men det är det försent för nu. Jag använder istället den andra kraften jag besitter, nämligen ordets kraft och snart kommer jag kunna visa den i sin fulla prakt. Till det behövs dagar som denna. Dagar då man bara känner en oerhörd glädje, och en oerhörd tillfredställelse. På tal om tillfredställelse…
Patrick frågade mig idag varför vi inte skulle ha nåt mer ”sånt där” för oss. Han menade att jag var ju bra på det, och han var ju bra på det, och tillsammans var vi skitbra på det. Varför skippa det då frågade han. Jag kunde inte riktigt svara faktiskt så nu kommer han hit i morgon kväll och ska nana här 😀
En vanlig promenad med sin vän Robban i en park i Göteborg…
Tänk att man kan må så bra av det och tänk att den känslan kan sitta kvar så länge!
Gonatt moderjord, jag vill ha en levande dovhjort av dig när jag fyller år

Bookmark the permalink.

10 Responses to En underbar dag i bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *