En bra vecka för oss homos (i Sverige)

Man får minsann inte behandla oss hur som helst…

Två kvinnor fick 50000 i skadestånd efter att ha blivit utslängda från en krog i Stockholm, anledningen till utkastningen var att dom kysst varandra. Ägaren till krogen blev dom för diskriminering av Svea Hovrätt.
Ett solklart fall som självklart bevisar att man inte kan särbehandla människor med annorlunda läggning.
Några dagar senare dömdes Leif Liljeström till 2 månaders fängelse för hets mot folkgrupp med anledning av vad han skrivit på sin hemsida om homosexuella vs Gud.
Som tur är har svenska staten insett att Gud skiter i vilka som ligger med vilka och dömde helt rätt Leif Liljeström till fängelse. 2 månader räcker enligt mig, det är saken i sig som är det viktiga. Sen tror jag till och med att Gud tyckte att domen var bra. Så mycket PR kan Gud så han inser att människor som Leif inte för fram hans budskap speciellt bra.
2 fall samma vecka där samhället visar att man inte kan särbehandla eller förfölja HBT människor. En bra vecka för Sverige med andra ord.
Samtidigt som detta sker blir en australisk turist dömd till 2 års fängelse på Fiji för att ha haft sex med en annan man. Det får man inte ha i Fiji. Har man det får man alltså fängelse.
Sjukt? Javisst! Inte bara sjukt det är förjävligt men så ser samhället ut i många länder, inte bara på Fiji. Dödstraff används fortfarande som straff för sodomi i vissa länder.
Därför ska vi idag fira de domar i Sverige som visar att HBT är likvärdiga, men vi ska också tänka på dom länder som inte nått dit än, och vi ska kämpa för deras skull.
För det går att förändra, se bara på Spanien. Detta katolska land som idag ligger före Sverige på vissa plan när det kommer till lika rättigheter för alla. Hade någon sagt till mig för 10 år sedan att katolska länder skulle ”vinna” före Sverige hade jag skrattat den personen i ansiktet.
Kampen går vidare. Kampen tar aldrig slut. Kampen har bara börjat.
Pride!

Bookmark the permalink.

One Response to En bra vecka för oss homos (i Sverige)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *