Vintertid blir Sommartid

Dagbok 27 mars 2005

En dag kvar på påsken, denna helg är sååååå seg. Den tar liksom aldrig riktigt slut utan fortsätter i all evighet. Först ska Jesus dö, sen ska han vara död ett litet tag och sen ska han vakna upp igen.
Ett jäkla rännande om du frågar mig.
Hade jag varit Guds son hade jag istället hängt kvar på korset och vägrat dö. Det hade gjort romarna oroliga, det lovar jag ochdet hade antagligen varit enklare att si så där 2000 år senare bevisa att det var något magiskt med Jesus om han hängt där någon vecka. Dessutom hade ju lidandet, något som verkar vara väldigt viktigt, blivit enormt för honom och jag tror att i och med det hade alla varit kristna. Till och med ickereligiösa vetenskapsmän hade haft svårt att förklara allt.
Jaja, nog med religiös analys för idag.
Själv har jag haft en väldigt lugnt och skön påsk, förutom att jag jobbat då. Fast det har å andra sidan varit väldigt lugnt på jobbet så det har varit skönt. De boende har inte gjort mycket mer än ätit hela tiden så de har varit nöjda.
Sen har jag ju träffat både Patrick och dagen efter Poppe så man kan väl säga att även jag är nöjd 😉
Den där sköna känslan sedan i fredags sitter i fortfarande, vet inte varför men jag njuter så länge den finns där. Små småningom lär väl den säkert gå över igen men tills dess passar jag som sagt på att njuta.
Det ser ut som om Robin kommer ner på onsdag kväll, detta ser jag fram emot i massor, och jag ska tvinga till en träff med Charlie denna vecka också. Det var alldeles för längesen jag träffade honom nu känner jag, saknar min lilla brandslang.. oj förlåt…brandman 😀
Började skriva på en ny historia idag som vaknade till liv inatt. Tänkte att försöka skriva en riktigt elak roman om äldrevården, och då inte så mycket om hur hemskt det är att bo där eller hur svårt det är för personalen utan mer ett försök till att förklara varför äldrevården kostar pengar som den gör och varför allt är på väg att rasa ihop. Får väl ser hur det går, jag får hela tiden idéer till massor att skriva om och ungefär 99.9% av allt jag skriver om åker efter ett tag i papperskorgen.
Det svåraste med att skriva är inte att hitta på en grundstory utan det är att få sin story att vara intressant på hundratals sidor. Jaja, det är tur att skrivandet finns. Annars hade man exploderat.
Man kan väl säga att tiden går sin stilla gång. Man jobbar, lever och frodas och jag trivs ganska bra faktiskt. Visst är inte saker över och jobbiga prövningar väntar, men jag tar det då.
Just nu är det jag jag jag som gäller. Jag skiter faktiskt ganska mycket i det mesta annat nu. Jag bryr mig om mig, och om Henke. För Henke är en del av mitt liv, och han och jag lever vårat liv ihop.
Jag vet att många undrar hur det kan fungera. Hur ett förhållande som varade i så många år sen kunde gå över till vänskap, och ändå funka. Tja, jag vet inte hur det kan funka men visst gör det. Visst, allt är inte perfekt men vilken relation, kompisskap eller förhållande, är perfekt? Ser man sitt liv som en film så är Henke i alla fall en mycket viktig bifigur, mer huvudroll faktiskt.
Sen bryr jag mig om mig själv, och om Patrick och om Poppe. Jag bryr mig om att jag kan ha sex med människor som faktiskt kan det där med sex. Jag behöver inte ”lära upp någon”, och jag behöver inte vara rädd för om personen tycker om det eller inte.
Och framförallt, och mest viktigast av allt. Jag kan säga ”Nej, jag orkar inte för jag har för ont”, utan att vara rädd för att bli spottad på.
De personer jag talat med denna vecka är dom personer jag tänker ta med mig in i ”nästa liv”. Dom personerna är dom som förstår att jag just nu känner att J A G är viktigast.
Jag kan inte tvinga någon, absolut inte någon, att de måste förstå mig eller tycka mest synd om mig, men det jag kan göra är att jag kan välja om jag vill lyssna på dom, och faktum är att…
Jag vill inte det.
Nu är klockan massor och jag ska sova. Det är sommartid nu och medan stackars Henke fick sova en timme mindre och sen gå upp jättetidigt till jobbet så fick jag också en mindre timmas nattsömn men fick ändå sova ut. Det lönar sig att jobba kväll ibland 🙂
På tal om sommartid…
Vädret är ju fan helt underbart. Känns skönt att man nu kan få säga ”Fan va varm det är” istället för ”Fan vad kallt det är”.
Gonatt Moderjord, och tack för att Frölunda kom till final!

Bookmark the permalink.

One Response to Vintertid blir Sommartid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *