Shit jag är sjuk :(

Dagbok 16 februari 2005

En tanke slog mig idag kära dagbok. Jag är sjuk…
Ja, alltså jag har inte glömt att jag har cancer ofta och mycket och leverproblem och allt sånt men det slog mig att jag faktiskt är sjuk. Jag är dessutom rejält sjuk, och i kväll blev jag varse om att jag nog är sämre än jag riktigt velat inse.
Jag är en sån som ofta inte behöver många timmar sömn men den senaste tiden har jag kunnat sova dygnet runt om det så vore. Är ständigt trött och känner mig ruskigt sliten. Kan stå och somna om det är så och så nästan hela tiden har jag frossa. Jag fryser och skakar emellanåt så det är löjligt. ”Normalt” säger doktorn men det är jävligt irriterande i alla fall.
Jag börjar väl inse att jag har fel på ett av dom viktigaste organen i kroppen nu, och det märks att detta organ inte mår så bra.
Idag blev det också en ganska otäck vändning på det hela och jag lyckades klanta till allt så det nog blivit mycket värre.
Jag jobbade idag och tog min rast ganska sen på kvällen. Tanken var att jag skulle ta vagnen till närmaste matställe men lyckades halka i gångtunneln på väg till hållplatsen. När jag landande lyckades jag givetvis landa mot marken på samma sida som levern sitter och jag kände hur hela kroppen högg till. Först tänkte jag inte så mycket på det utan haltade tillbaka till jobbet. Med trasig rygg sedan innan så mådde man ju inte bättre där helller.
Efter någon halvtimme på jobbet kom smärtan och jag började svettas som en idiot. Det högg som FAN, på ren svenska, samtidigt som svetten bokstavligt talat forsade ner. Det var ungefär då jag insåg att nåt inte var som det va för det var verkligen länge sen jag mådde så här dåligt.
Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och förklarade situationen. Jag är snart ”känd” där vilket iofs är rätt bra, så jag får snabbt order med att vara observant och allt de där. Minsta försämring och jag ska åka in med en gång får jag veta. Med tanke på att jag just nu står upp och skriver och har 39 graders feber så är det väl synd att säga att jag mår direkt bra. Vete fan va det kan vara men så här har det aldrig känts innan. Jag skulle ändå til SU i morgon med ryggen men nu blir det en heldag på sjukan igen! WHOHO! JIPPIIEEE!….NOT
Och det är då som det slår mig att jag faktiskt är sjuk, och det slår mig ännu mer hur ensam jag känner mig just nu. Ensam och ynklig och det enda jag vill ha är en kram av någon som bryr sig på rätt sätt. Det enda som är trist är att jag inte har någon i mitt liv just nu som jag kan känna den tryggheten med, därför har jag valt bort det. Nej, jag söker ingen pojkvän utan en vän som kan kramas, som kan ta hand om mig lite, som kan inse det faktum att jag kanske inte är så jävla helvetes stark, stabil och tuff. Fy fan va jag hatar ”min Walle”
En arbetskompis sade till mig häromdagen att jag blivit kall. När jag hörde det tänkte jag ”bra, då går det åt rätt håll”. Kanske är det konstigt att resonera så, men å andra sidan är det ju ingen direkt som protesterar heller.
Jag har kommit på att den enda riktigt jordnära människa jag känner är Katarina. Trots hennes utbildning och allt det hon en dag ska bli (2000-tals Freud:)) så är hon ändå så jordnära och ”normal” (om det nu är något bra att vara iofs) Hon har svaren men kan också ställa dom rätta frågorna, dessutom är hon mänsklig. Hon kan va less på skiten så att säga, hon är inte omänskligt stark som en del försöker utge sig från att vara. Ja, riktigt mänsklig är hon. Hon har haft sina tuffa perioder hon som så många andra, och dom har hon (mer än hon anar tror jag) vänt till en fördel för sig själv och sitt yrke
Sån vill jag bli, för när jag når dit tror jag att jag kommer kunna släppa in folk igen. Eller så väntar jag med det tills jag kommit från Göteborg, Sverige och svenskarna. Jag vägrar att tro att människor runt hela jorden är lika patetiska och småperversa som svenskarna är. Hoppet om normala, rakryggade och ärliga människor runt mig kommer jag aldrig släppa.
När hoppet lämnar människan sjunker hon säger man, och hopp har jag. Även om det nätter som denna känns tuffare än andra.
Nu ska jag försöka sova lite, i morgon är det SU som gäller och dyker jag inte upp här nu på ett tag så vet ni varför, då har jag blivit inlagd.
*kram*

Bookmark the permalink.

One Response to Shit jag är sjuk :(

  1. Ina says:

    ”2000-tals Freud:)” Nä, bevare mej väl…. Men tack i alla fall!
    Kram på dej själv Walentine och lycka till idag hos läkaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *