Årets Gaygala är avklarad

Snabbare än QX själva, vilket inte är dåligt!

I den kungliga huvudstaden, där också flest bögar bor även i % räknat, avklarades på måndagen den årliga gaygala som tidningen QX anordnar.
Förutom Aftonbladet som självklart var på plats (det handlade ju om homos) så kan nu walentine.com berätta en del om vilka som vann priserna.
Årets Homo blev Peter Jöback som förra året kom ut med att han var homosexuell (eller bi eller nåt sånt). För denna bedrift tillägnades han av QX läsare denna fina titel. Själv tänkte jag mer när han kom ut i stil ”Jaha, och vatten är vått, nåt annat jag inte redan visste”
Årets Hetero (ett pris som enligt mig är viktigare) gick i år till biskop Caroline Krook, vilket var ett mycket bra val av pristagare. Denna underbara kvinna har gjort massor för världens HBT personer.
Även i kategorin Årets Kämpe blev det religiösa förtecken då prästen Lars Gårdfeldt vann.
I de mer ”gayiga” klasserna vann bland annat Lena PH för årets comback och årets artist och årets låt blev inte helt oväntat ”Min Kärlek” med Shirley Clamp (Det bästa med sådana här galor är att dom inte på något sätt spär på fördommar *host*)
Lotta Bromé fick pris för årets TV-personlighet och filmen ”Så som i himmeln” av Kay Pollack vann för årets film. Årets bok blev ”Alla vilda” av Brigitta Stenberg, ett bra val anser jag.
Årets finaste applåd fick vinnarna av galans hederspris, Nätverket Stolta mammor och pappor till homosexuella. Inte ett öga var torrt.
Hörde från en osäker källa att nästa år kommer nätverket Stolta föräldrar till före detta homosexuella vinna 😉 Grattis säger vi på walentine.com redan nu!

Bookmark the permalink.

One Response to Årets Gaygala är avklarad

  1. Pingback: Nico.se - blog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *