Jo då, det finns en del patetiska bögar…

Funderingar om Magnus Carlsson och andra…

Måste man ha rosa kläder och se ut som en kvinna när man är bög? Nej, det behöver man självklart inte. Bögar är precis som alla andra människor. De kan lika gärna jobba på bandet på Volvo som de är frisörer. Dessutom kan de som alla andra gå omkring i jeans och t-shirt.
Det där har vi hört ganska många gånger när HBT rörelsen försöker försvara sig själv.
Kommer ni ihåg när Magnus Carlsson sjöng” Se mig” med Barbados. Kommer ni ihåg hur snäll, redig och manlig han var då? Sen en dag bestämde sig Carlsson för att berätta att han var bög och sen dess är Sverige inte sig likt.
För knappt hade tidningen han kom ut i lagts på tidningshyllorna så blev Carlsson JÄTTEBÖG!.
På en gång åkte dansbandslooken av och på kom ”Kolla på mig jag snaskar kotte” looken istället.
Ja Magnus blev så fruktansvärt homosexuell så det fanns inga gränser. Sen kom Alcazar och ungefär då gav jag upp…
Varför är det så? Varför var det viktigt för Magnus Carlsson att berätta. Led han av att verka ”normal” eller kan det varit så att han i smyg hemma i badrummet tog på sig de rosa kläderna och lekte att han hade mer hår än han har? Stod han framför badrumsspegeln och sjöng ”YMCA” istället för ”Kom Hem”, men så kom den elaka Bert Karlsson och då fick han inte va bög mer och en dag orkade han inte leva i denna förnedring mer.
Nej så tror inte jag att det är. Det handlar om att sälja, och just nu säljer Carlsson som fan på grund av sin läggning. Det är synd, för det skadar oss som inte anser att ”I´n not a sinner” är en speciellt bra låt. Det skadar också Carlsson för han har förbrukat allt förtroende hos många av oss i HBT Sverige.
Melodifestivalen är ju annars enligt Aftonbladet en ren gayfestival just nu. Bland annat hävdar vissa att Shirley Clamp vann festivalen på grund av sina stora bröst. Det där fattar inte jag. Var det inte en gayfestival? Vilka bögar röstar på nån med stora bröst, då borde Carlsson vunnit (efter vad jag vet;))
Peter Jöback har förstått. Han berättade att han va gay och fortsatte sedan att vara Peter Jöback, sånt vinner respekt från mig. Sånt visar också att han inte gör det för att tjäna på det utan för att vara ärlig, både mot sig själv och mot andra. Att tidningarna jublar när en som Jöback kommer ut är ju självklart, lika självklart som att skivbolagen gråter då 15 åringa flickor inte längre bryr sig om Jöback. Fast ärlig är han, väldigt ärlig. Sen kanske inte jag tycker att han borde fått årets homo på QX galan. Ge det till en 15 åring som kommit ut isyället mot föräldrars och omgivningens vilja. Där är dom stora hjältarna.
Även tidningen QX borde få sig en känga emellanåt. QX ska ju vara en nöjestidning för HBT Sverige (LÄS Stockholm, de andra 180 kommunerna får 3 sidor ihop ungefär) Där ska man kunna läsa nyheter, recensioner och repotage. Så långt är allt väl men ibland sjunker QX till väldigt låga nivåer även dom och dom verkar vilja göra det för att dom är en HBT tidning.
I höstas hade tidningen ett helt uppslag om det enormt svåra problemet om hur det är att ha för lång penis. Tre stackars killar hade man träffat på som alla hade 25+ i cm, och jesus vad dom led.
I hemska ord kunde man läsa om problemen med att ha för stor. Allt från att tvingas bära 2 omgångar kortbyxor på sig till att behöva onanera på morgonen så man skulle slippa ofrivilligt stånd på jobbet.
Artikeln avslutades sedan med att alla tre själva sökte välutvecklade killar, för dom va bäst.
Det blir väldigt svårt för mig att tala om en ”normal” HBT värld när såna uppslag görs, för var exakt ligger det stora intresset i att läsa om tre patetiska människor vars enda sak de kan vara speciella på är för stor kuk? När jag läste artikeln så insåg jag att QX numer leder ligan i sämsta artikel. Det är tugg tävling i svårt motstånd av Aftonbladet och Expressen.
Visst, man behöver inte läa det. Det är ingen som tvingar en, men så länge människor som Åke Green finns så är det just sånt som sprider skiten så att säga. Det är just sådana artiklar som skadar. Sånt skapar bilden av en enda HBT värld där alla är rosa, ständigt kåta och allmänt bedrövliga.
Därför är det tur att tidningen ”Kom ut” finns. RFSL’s tidning ger en mer normal bild av HBT och där kan man också läsa om Svensson som bara vill bli accepterad för den han eller hon är. Där behöver inte Svensson stå i paljetter för att bli uppmärksammad. Det är synd att den tidningen inte har samma spridning som QX. Den skulle behövas som motvikt.
Vad vill jag då med detta? Ja, egentligen ingenting kanske men ni kan ju lova mig att när ni ser på resten av melodifestivalen detta år så tänk på att alla HBT inte är som Magnus Carlsson, och det finns ganska många som till och med avskyr honom, och om vi nu röstar på Shirley Clamp så är det nog mer på grund av hennes sångröst än hennes bröst.

Bookmark the permalink.

3 Responses to Jo då, det finns en del patetiska bögar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *