Kärlek, denna förbannande/underbara kärlek

Fundering så här i vinternatten

Ibland gör man människor illa, och ibland låter man människor göra en illa. Ibland är det medvetet och ibland blir allt bara så fel det kan bli.
Jag har älskat många människor. I olika stadier i mitt liv har olika människor betytt olika saker. Ibland kan en person komma in som en prins i riddarrustning och rädda en från den onda draken, och ibland kan kärlek växa fram.
Den bästa kärleken är den som aldrig dör, den som oavsett vad som sker finns kvar och som glöder när den inte brinner. Den kärleken är fantastisk, fast den kan också vara en förbannelse. För kärlek kan göra ont, inte bara när den inte är besvarad utan även när den är besvarad men av olika anledningar omöjlig att uppfylla.
Måste allt vara så besvärligt då? Måste kärleken vara så jobbig, så svår att sätta sig in i och så svår att leva.
Kan inte allt vara enkelt. Nej, säger en del men egentligen har dom ju fel.
För kärlek är det viktigaste. I alla relationer oavsett sort är kärlek det viktigaste, resten bygger man på under tiden men har man inte kärlek i grunden så kommer huset att rasa förr eller senare. För mycket som ingår i en relation kommer ur kärleken. Förtroende, ömhet, glädje och sorg. Det är alla former av kärlek, och utan den grunden kan inte heller det andra uppstå.
Jag tror många av oss har kärlek till någon men som vi av olika anledningar inte får leva ut den inför. Kanske beror det på att kärleken inte är besvarad men jag tror lika mycket att det kan bero på att personen i fråga inte vågar eller vill känna efter, och ibland kanske man själv kan älska någon utan att egentligen veta om det. Sen vet man kanske om det men vill inte erkänna det, och vidare kanske man till och med kan erkänna det, och kärleken är besvarad fast ändå händer ingenting.
Varför sker det då ingenting? Feghet anser jag, feghet och kanske en gnutta rädsla.
Men man lever bara en gång, och kanske missar man sin chans till lycka, glädje och ömhet. Det är det inte värt.
Ingenting är värt att offra kärleken för.

Bookmark the permalink.

One Response to Kärlek, denna förbannande/underbara kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *