Israelisk domstol erkänner HBT rättigheter

Stor framgång för Israels HBT personer

En israelisk domtol besämde på söndagen att samma arvsrättigheter gäller för alla oavsett om paret varit av olika kön eller inte. Detta beslut är en stor framgång för Israels HBT personer.
I Israel har debatten varit hetsig om just äktenskap/förhållanden för personer av samma kön. I september valdes den första öppet homosexuella personen in i Israels parlament, Knesset. Han gifte sig strax efter i Kanada med sin partner sedan flera år. Detta fick stor uppmärksamhet i Israel.
Nu kämpar han aktivt för att få sitt äktenskap godkänt i Israel.

Israel som å ena sidan har en mycket liberal grundlag har å andra sidan problem med många starka krafter, krafter som oftast ligger ute på högerkanten och ibland ramlar över i fanatism. Detta till trots har ändå landet de senaste åren genomgått en stark förändring, mycket tack vare den nya generation Israeler som inte bygger sitt liv i samma utsträckning på religiösa lagar.
Många tror att Israel i framtiden kommer bli en liberal ”frizon” i mellanöstern. Andra menar att Israel redan är det. Jag menar att dom har en bra bit kvar att gå.
Källa: 365gay

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *