Dagens Ordspråk

Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden är deras egen.
3 Moseboken 20:13
(Den senaste ”moderna” översättningen)

Bookmark the permalink.

2 Responses to Dagens Ordspråk

  1. Jontas says:

    En man kan väl inte ligga med en annan man som med en kvinna? Eftersom en man inte är fysiologiskt lik en kvinna så kan det väl inte bli ”som”? Bibeln är ologisk. Brinnande talande buskar. Jungfrufödslar. Flodar som delar sig. Lytta som blir helade. Ingen kan väl ta en sagobok för sanning och leva med den som ett rätesnöre?

  2. Ina says:

    Jag bara suckar djupt… Varför envisas folk med att ta fasta på vad som står i en antik skrift när det gäller sådana frågor – det är ingen som tror att det som står i läkarböcker från t ex 1600-talet är nåt som ska användas i dagens sjukvård… Varför skall frågor om relationer och ”moral” grundas i ett historiskt dokument?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *