George Michael Top 10

Dags för en topplista med popvärldens kung!
George The King

Det är egentligen fel att göra listor på saker och ting, men jag har inget liv så jag försöker i alla fall 🙂
Jag tar med låtar som Michael gjorde efter Wham.
Carless Whisper är inte med men det beror på att alla redan har med den på alla listor
10. I Want your sex
En av de första singlarna George släppte från sitt första soloalbum Faith. Denna låt skapade rabalder som sjutton då videon var väldigt grov, enligt många. I Sverige fick vi se den i Malena Ivarssons Fräcka Fredag.
Låten i sig är skön, en låt man vill nuppa till banne mig!
9 Don´t let the sun go down on me
Denna låt tycker jag egentligen mest om för två saker. Dels är det en duett med Elton John och dels visar den också vilken underbar röst George har, även live. Låten är stark, och ”somrig”
8 One more try
*snyft* Denna låt har man många gånger deppat till. Även denna tagen från albumet Faith, och låten är allt vad en tryckare ska innehålla. Tycker denna är klart bättre på många plan än den mer klassiska Careless Whisper, fast denna saknar saxofon 🙂
7 Freedom 90
För mig är detta Pride! När jag hörde denna låt första gången tänkte jag att ”killen måste vara gay”, och ack så rätt man hade. Låten är verkligen underbar och videon till denna blev känd då den innehöll all den tidens mest populära modeller. Freedom kommer från albumet Listen without prejudice, ett album som kantades av bråk omkring George. Därför vägrade han ställa upp för att spela in musikvideor, men det blev ju bra i alla fall.
6 Shoot the dog
Många gillar inte denna låt, men jag älskar den. Takt och rytm är såååå skön i den. Om man nu ska räkna in videos till låtarna, vilket man inte ska egentligen, så är videon till denna den mest perfekta beskrivning av George W Bush som någonsin gjorts.
5 John and Elvis are dead
Om denna låt hade släppts för 5 år sedan hade den kommit högre upp på listan. Nu är den ganska ny, den kommer från George senaste (sista?) album Patience och har därför inte kunnat uppnå klassikerstatus än. Fast låten är allt vad en ballad från George Michael ska vara. Underbar!
4 Father figure
Denna låt är en av de allra främsta man ska plocka fram om man vill bevisa vilken fantastisk låtskrivare George Michael är. Han klarar allt och Father figure sätter honom på pallen över alla andra. En lugn låt med gospelinspirerad kör, kan det bli bättre? Knappast!
3 Outside
Åker man fast på en toalett med draggen i vädret kan man antagligen skämmas och sen skämmas ännu mer, eller så skiter man i det och skriver en låt och gör en underbar video som driver med allt. George gjorde det sistnämnda. Att det sedan blev en underbart bra låt, som både är trall och dansvänlig och lite lagom ”funky” gör allt bara desto bättre.
2 Jesus to a child
En av hans absolut starkare låtar. Är inledningsspår på albumet ”Older” och den som lyssnar på denna låt och flera andra från detta album inser att Geroge talade om sin läggning långt före han gick på dass i Amerika.
Jesus to a child är en långsam låt som knappt ändrar någonting i vare sig takt eller ton, men det funkar och det låter underbart! Hela albumet är dessutom det bästa han någonsin gjort. Det finns inte ett bottennapp på skivan.
1 You have been loved
Detta är den vackraste låt jag någonsin hört och någonsin kommer höra. När jag dör ska denna spelas på min begravning, det har jag bestämt. Texten är en av de vacker text om sorg och saknad och styrka och det är oerhört starka rader George Michael skrivit ner. Jag rekommenderar alla att försöka hitta liveinspelningen av denna låt, det är lätt att ta till tårar när man hör den då.
Det var min lista det. Skulle vara kul att höra folks åsikter 🙂
Kommentera gärna!

Bookmark the permalink.

2 Responses to George Michael Top 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *