Nojjig oro

Dagbok 6 september 2004

Jag berättade för någon vecka sen om en knöl jag hittade i armhålan. Denna knöl växer nu och har börjat värka. Insåg idag att jag inte ska leka med elden så jag får ta mig i kragen och kolla efter vad det är. Antagligen är det bara en infekterad hårsäck eller nåt men lite nojjig blir man. Hela knölen är runt 3-4cm stor och avlång. Den sutter liksom fast, känns det som, i huden så den är rörlig men jag blir nojjig i alla fall. 10 år av ständigt återkommande tumörbesök gör en liten nervös ibland. Jaja jag ska berätta hur det går sen.
Annars har dagen vikts åt arbete och slapphet. Jag såg filmen ”Capturing the Friedmans” ikväll. Det var en oerhört stark dokumentär som jag råder alla till att se.
Annars är jag mest förbannad på Vasamuseet idag. De ska ha en ny utställning som startar den 9 september. Den ska visst heta Människorna från Vasa och går kortfattat ut på att man ska få ”se” dom som var med ombord. Bland annat kan man få se skelett efter personer som förliste med Vasa den 10 augusti 1628. Jag förstår inte på något sätt meningen med det. Jag är inte på något sätt religiös men tycker ändå att en död kropp kan få ha sin vila ifred. Räcker det inte med att stackarna drunknade efter Vasafiaskot och sen dras upp från ”havsbotten” 300 år senare. Kunde dom inte få ligga ifred i jorden? Nej, nu ska folk stirra på dom stackarna. Jag tycker sånt är genomvidrigt, och kommer därför bojkotta denna utställning och funderar till och med på att gå ur Vasamuseets vänner som jag är stödmedlem i.
Skäms på er!
Det ÄR fan synd om människorna

Bookmark the permalink.

One Response to Nojjig oro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *