Jonas Gardells Väckelsemöte

Som första sajt i världen kommer nu en liten recension av Gardells Nya Show bara lite mer än en timme efter premiären


Det är några år sedan Jonas Gardells ”Livet” gick för fulla hus Sverige runt. Äntligen var det så dags för att sätta sig ner på konserthuset och få se hans nya föreställning ”Väckelsemöte” Jag kan direkt berätta att jag njöt varje sekund av showen och det gjorde nog vi alla som fick chansen att se denna premiär.
Medan ”Livet” var lite mer i det större formatet så var detta ”Väckelsemöte” den ”vanliga” Jonas Gardell. En scen, en mikrofon, några musiker och så Nana Hedin.
Även materialet skillde sig en del från hans förra. Här var skrattet det främsta som han ville locka fram, och vid mig Gud vad bra han gjorde det.
Showen i sin helhet skulle lätt kunna kallas för Stand up comedy med sånginslag, men det stämmer inte riktigt när det gäller just Gardell. För här finns den närhet han så gärna vill ha med sin publik. Här finns alla röda trådar som länkar ihop allt på en fantastiskt sätt, och så finns Nana Hedin som sagt. Denna kvinna är och kommer förbli den främsta svenska sångerska vi har. Hennes röst är något så oerhört vacker och man ryser när hon sjunger Gardells både roliga men ibland också tragiska texter. Det finns en känsla i henne så man nästan lyfter från sin stol. Att denna kvinna inte får släppa en egen skiva säger en hel del om skivbolagen, och gör också att man mer förstår Idol 2004…
Gardell har också en mycket speciell kontakt med sin publik, det känner man. Det satt över 1000 personer på konserthuset i Göteborg idag och som älskade sin Jonas. Därför blir det magiskt när man släcker ner och hela publiken sjunger allsång till ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Man ryser och man mår bra. För att inte tala om när samma personer sjunger ”I ett hus vid skogens slut” .
Samma sak är det när han säger nåt om sin Mark. Då är det våran Mark han pratar om och det känns som om man sitter hemma vid köksbordet hos dom båda. Man blir en del av Jonas Gardell, och det är uppenbart att den känslan finns i alla åldrar numer. Jag hade en dam brevid mig som måste varit 75-80 år gammal, och som skrattade lika mycket åt skämten om Ragnar Frisk som hon gjorde när Gardell ”recenserade” Sagan om ringenfilmerna, och hon vek sig tillsammans med mig när Gardell berättar om när han skulle analysera sin sperma.
Väckelsemöte är en underbar show. Det är Jonas Gardell när han är som roligast, galnast men också mysigast. När föreställningen är slut går man ut och man har en skön känsla i kroppen. En känsla av välbehag och trivsel. Den känslan vill sedan inte släppa dig på länge. Man känner att man klarar allt och att man faktiskt lever. Mycket få personer lyckas med det. Jonas Gardell gör det ständigt.
Bra gjort Jonas!

Bookmark the permalink.

6 Responses to Jonas Gardells Väckelsemöte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *