Homosexuella utsätts för misshandel av familjen

Ny rapport från RFSL

RFSL håller just nu på med en undersökning om homosexuella ungdomars situation. Rapporten är inte helt färdigställd än med den visar bland annat att ett flertal ungdomar blivit trakasserade, misshandlande, förföljda och till och med dödshotade av egna familjemedlemmar, allt på grund av sin läggning.
Denna form av hedersrelaterat våld sker inom alla kulturer, bakgrunder och religioner. Alltså sker det också i den ”vanliga” traditionella familjen.
Detta kommer inte direkt som en överaskning tycker jag. Att just homosexualitet är extremt svårt att acceptera för många är ju ingen nyhet, därför är det bra att detta problem lyfts fram så att det uppmärksammas och kanske kan diskuteras i det öppna.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *