Böcker, Ris och Poker

Dagbok 9 september 2004

Kära dagbok
En skön ledig dag.
Jag och Tompa drog till kinakrogen där man kan äta tills man spyr för en billig penning. Fan va god mat dom har! Markus va med också. Min Markus, han har problem just nu med lite av varje. Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa honom. När jag satt brevid honom idag ville jag bara hålla om honom och läsa någon Elsa Beskow bok eller nåt. Han kändes verkligen som ”min” lille Markus, lillebror som alltid hamnar i strul men som jag alltid vill hjälpa. Jävla unge! Men fan va jag älskar honom.
Efter maten drog vi till stadsbibblan där jag låna lite böcker. Bland annat ”Peller erövraren” av Martin Andersen Nexo. Danmarks svar på Harry Martinsson och Wilhelm Moberg. Ska bli kul att läsa den igen faktiskt, har inte läst den romanen på massor med år. Jag hittade den med gammaldags svenska också. Tycker det är så vackert.
Sen lämnade Markus oss och jag och Tompa drog vidare till mystället, alltså Gretas.
Där satt vi en lång stund och snackade om ditten och datten.
Det är det jag älskar med att sitta så med Tompa. Ena stunden kan man garva åt en glasruta och andra stunden kan vi diskutera livets allvar. Sånt älskar jag. Att jag och Tompa sen är ganska lika på synen på oss själva och vår omgivning gör nog att vi kanske förstår varann mer än vad vi själva tror.
Dagen avslutades sedan hemma hos mig ihop med Knopp, Jim och Robban och poker. Självklart vann jag inte, men vem bryr sig. Det är kul att ha dom här bara, pöjkarna från Askim 🙂
Ibland undrar jag vad jag skulle ta mig till utan dom. De kommer nog aldrig riktigt förstå hur viktiga de är för mig och har varit. Nätterna har varit många då de lyssnat, stöttat och tröstat, men också skrattat och haft kul. Ja, jag hoppas de känner så om de sista två sakerna i alla fall.
Henke den stackaren är sjuk 🙁 Han börjar bli förkyld och är täppt som fan. Hoppas nu han kryar på sig tills på lördag. Då ska vi på Jonas Gardells premiär på hans nya show ”Väckelsemöte” Längtar så jag dör dit. Ska bli såååå kul.
Nu är det dags att sova snart, i morgon är det jobb och sen ska jag skriva klart det som jag prata om häromdagen.
Natti natti och puss puss

Bookmark the permalink.

2 Responses to Böcker, Ris och Poker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *