Alla gillar inte Gardell

Det är sådana här människor som gör att Strindberg hade rätt

Som ni kan läsa här så var jag idag och såg Gardells nya föreställning.
Utanför konserthuset hade några kristna upp en stor svart skylt.

På skylten stod det: ”Jonas Gardell, du har gått för långt i att häda Gud och att kränka Guds Folk
Det var väl ingen direkt som brydde sig, förutom en stackars äldre dam som jobbade i huset. Hon trodde att jag var från dom så först ville hon inte släppa in mig. 😀 Jag behövde inte säga så värst många ord innan hon insåg att hon hade misstagit sig. Sen blev vi jättebra kompisar. Det absolut mest roliga med det var att jag hade min dvdforum t-shirt på mig och hon trodde först att det var en religiös symbol 😀 😀 😀
Det jag undrar bara är på vilket sätt Gardell kränkt Gud. De sade aldrig skylten, och jag orkade inte bråka. Även om det kliade i hela mig att gå fram och börja tjafsa med dom, men jag ville inte förstöra denna kväll med att tjafsa med en massa sjuka fanatiker.
Det är sådana skyltar och det är sådana människor som dom som gör att min respekt för så kallade religiösa människor krymper allt mer.
Som sagt, det ÄR synd om människorna.

Bookmark the permalink.

7 Responses to Alla gillar inte Gardell

 1. Jontas says:

  Fanatikerna tog väl illa vid sig redan för flera år sedan när Gud liknandes vid en stor svart kvinna som gick runt i himlen och kokade makaroner? Kan inte vara lätt att vara fanatiker. De tror att deras sanning är bättre än andras.

 2. Monica says:

  Fast å andra sidan verkar det ganska lätt att vara fanatiker. Man har liksom sin åsikt klar och alla andra har fel.

 3. Såna där religiösa puckon fär mig att nästan tycka att Gardell är nånting annat än dödstrist. Stör han dem, så gör han ju uppenbarligen någonting rätt.

 4. joel says:

  Alla kristna är inte sådana… jag skäms å alla vettiga kristnas vägnar 🙁

 5. Trueto says:

  Det där är inte religiösa människor, det är fanatiker som leds av rädslan och inte av kärleken.
  Gud har skapat oss för att känna och för att uppleva. Dessa fanatiker vågar ingetdera utan klänger sig fast vid sin rädsla och sin sagobok!

 6. Manne says:

  Jag har länge känt att de som verkar kränka Gud mest är de som är hans mest fanatiska anhängare. Oavsett religion, verkar det.

 7. EmilV says:

  Under vem det är mest synd om. Fanatikerna som måste känna sig förorättade hela tiden eller de andra som måste stå ut med fanatikerna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *