Sommaren är över, för denna gång

Ja, nu är sommaren slut. Nu är det över.
Nu kommer inte bilderna på Skansens apor, eller på riddarfjärden dyka upp på ett år. Det är är ju iofs skitsnack för det är säkert snart dags för nästa stora nöjessatsning från Stockholm, men nu är Allsång på Skansen slut.
I ett program som började lite svagt med ”Vår bästa tid är nu” och sedan ramlade ihop totalt när Bosse Larsson kom in och som sedan hämtade sig helt fantastiskt när Jonas Gardell kom in. Jag älskar Gardell, ja jag dyrkar honom. Han är framförallt så oerhört söt. Att han kan få hela Skansen att sjunga med i ”Sudda sudda bort din sura min” är också ganska sött. Ja, jag sjöng med jag också.
Efter Gardell var det dags för Benny Anderssons orkester. Benny är en annan man jag beundrar. Finns det någon musikstil han inte behärskar? Att han sedan har Helen Sjöholm med sig gör inte saken sämre. Sen dök Robert Gustavsson upp, vilket han alltid gör i sista programmet. I år som Peps Persson, vilket han gjorde jävligt lik faktiskt. Sedan kommer Tommy Körberg in och sjunger en helt fantastisk vacker liten sommarmelodi som är komponerad av ingen mindre än Martin Ljung, 87 år gammal och satt i publiken.
Jag ska erkänna, jag älskar allsång. Det är en sån oerhört skön känsla när tusentals personer sjunger samma gamla visa om och om igen. Taube, Dahlkvist och Ledin. Det är svensk sommar det!
Allsång på Skansen är faktiskt ett riktigt bra program. Underhållande är hela familjen, det är det verkligen. Sen ska man inte lyssna och bry sig så mycket om dom som klagar på programmet. Många, LÄS Bosse och Lasse bland annat, tycker att programmet blivit för ungdomligt. Visst, det har varit många artister som tilltalat dom yngre, men vänd på det. Genom att dra dit Jimmy Jansson som får sjunga om att ”du är lalala” så får man också en möjlighet att låta unga killar, och i detta fall mest tjejer, få chansen att sjunga låtar av Taube och gänget. Det är ju hur bra som helst. En ny generation får chansen att höra storheten i våra stora vissånggare.
Man ska se allt från bägge håll. Ser man bara saker från ena sidan blir det lätt en riktigt otrevlig historia…
Det som är väldigt synd med Allsång på Skansen är alla idioter på kvällspressen som gärna vill ha fast jobb och därför försöker använda just allsången som inkörsport. Fan, man kan tro att intrigerna är större där än i alla avsnitt ihop av Dallas. Jag tror egentligen inte att Lasse och Bosse sagt hälften av allt som stått i tidningarna. Sen när det gäller Lasse kanske han ska sluta bry sig, det va ju faktiskt han som sluta. Han kan väl skriva nåra mer låtar om skärgården eller nåt. Det finns säkert nån kobbe han inte älskat än. Några bin, myggor eller gräs han inte tonsatt i sin enorma glädje. Nej, Lars Berghagen är ingen idol för mig. Visornas svar på Barbra Cartland är han.
Jaja, nu är Allsången slut. Hoppas att Anders Lundin stannar kvar för jag tycker han varit duktig. Hoppas också att kvällspressen kan låta programmet vara i fred lite. Ett tanke är ju att de börjar skriva om viktiga saker, som nyheter och sånt fast nu ska jag inte drömma iväg för mycket här.
Kanske kan man avsluta med en rad från en av allsångsvisorna idag:
Säg det i toner och inte i ord

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *