Präster emot homovigslar

Kyrkan slåss mot det nya vs det gamla

SR´s Ekot berättar idag att bara 3 av 10 präster inom svenska kyrkan är för homosexuella vigslar.
Detta är ingen direkt hög siffra. Fast, det positiva i det hela är att 80 % av samma präster är för partnerskskap som det ser ut idag, där även en välsingnelse av en präst kan ingå. Detta är ju en väldigt hög siffra vilket vi får vara glada för.
Att kyrkan slåss mot gamla ideal är väl kanske inte så konstigt. Det man ska komma ihåg är ändå att det rör på sig. Fast så länge lagen inte är jämlik så ska vi slåss.

Bookmark the permalink.

One Response to Präster emot homovigslar

  1. Jontas says:

    Men kan inte ett kyrkligt samfund fortsätta neka homovigslar även om äktenskapsbalken i lagboken görs könsneutral? Vad är då vunnet? Ur ett jämställdhetsperspektiv är jag för homoäktenskap, men samtidigt – jag funderar ändå på att gå ur Svenska kyrkan och jag ser inte det som viktigt ur ett religiöst perspektiv (viktigt för andra, inte för mig personligen, men jämställdhet är viktig). Men det är lagen som är viktig när det gäller det rättsliga i ett äktenskap. Jag är ambivalent. Men eftersom jag är en obotlig romantiker så önskar jag att en dag få gifta mig på lika villkor som för man och kvinna. Inte inför Gud eller församlingen – utan som ett bevis för kärlek och rättslig rättvisa.
    Äsch. Känslostyrda tankar är svåra att sätta på pränt med uttalade ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *