Nu börjar Göteborgskalaset

Dags igen för årets stora sak i Göteborg, Göteborgskalaset.
En plats där man kan få intryck från andra kulturer och där musik från hela jordens hörn spelas överallt. Så låter reklamen för kalaset.
I själva verket är Göteborgskalaset inget mer än en stor kommunal supafest där massor med ungdomar får glädjas tillsammans åt att för första gången få känna hur det kännas att bli hemskickad av sociala.
Det där med kulturer då? Jo visst finns det. Släng upp ett stånd med langos och lite starkt kryddad korv och du har mat från hela jordens hörn. Sedan tar du överpriser på allt och du har en svensk mångkulturell festival.
Musiken från hela världen kallas det som är några tjejer och killar som gått estetprogrammet och som lärt sig slå på trummor och dansa barfota på asfalt.
Nej, Jag gillar inte Göteborgskalaset. Jag kan inte för mitt liv begripa hur Göteborgs kommun kan vara med och betala för skiten. Det är inget fel på vare sig kalas eller festivaler men allt har liksom gått överstyr på kalaset här. Oavsett vad som görs är det fylleriet som gäller. Besök Bältesspännarparken eller vasaparken så förstår du vad jag menar. Sen kan hur många E-type, Alcazar och Lena PH som helt komma hit, fylleriet vinner i alla fall.
Folkpartiet föreslog för något år sen att man skulle lägga ner kalaset i den form som det såg ut idag. Sossarna sade då nej tillsammans med några andra partier. Jag själv är övertygad om att deras främsta argument till att låta kalaset fortsätta är att vattenfestivalen i Stockholm fick läggas ner. Då SKA Göteborg ha kvar sitt.
Nej, lägg ner skiten. Jag är övertygad om att unga svenskar ändå kan lära sig hur full man kan bli.

Bookmark the permalink.

3 Responses to Nu börjar Göteborgskalaset

  1. Johnny says:

    Det låter inget vidare. Jag tyckte det var jävligt skönt när de lade ner Vattenfestivalen i Stockholm.

  2. Mike says:

    Vattenfestivalen hade väl iaf nåt drogfritt disko för alla ungdomar? Kan ju kanske vara ett alternativ även för GBGkalaset. 🙂

  3. jessica says:

    Göteborgskalaset e de bästa som händer på hela somaren typ!!! Så den ska då fan inte läggas ner!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *