Dick Cheney stöder homoäktenskap

USA´s vicepresident stöder, till skillnad från sin president, homoäktenskap. Detta skriver flera tidningar om idag. Cheney som själv har en lesbisk dotter säger:
– Människor bör vara fria att ingå en sådan relation de önskar ingå i. Frågan som kommer upp när det gäller äktenskap är vilket officiellt erkännande som ska ges av staten. Historiskt har detta fått avgöras av delstaterna, sa vicepresidenten under tisdagen och menade att han själv helst ser att det förblir så.
President Bush planerar att ändra om USA´s grundlag så att det blir förbjudet över hela USA att ingå homoäktenskap. Idag är det alltså upp till varje delstat att bestämma hur man ska ha det i denna fråga.
Cheney försvarar samtidigt sin president med att han förstår sin presidents åsikt, hur han förstår Bush framkommer inte.
Cheneys uttalandet spelar nog ingen direkt roll för lagen men det visar i alla fall att det inte är helt kört för de konservativa i USA, det finns ett litet hopp även för dom, men om dom vinner valet i år kommer alltså USA att i frågan om homoäktenskap gå ganska många steg tillbaka från en öppnare linje.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *