Buju Banton till Sverige

Tidningen Metro skriver idag om att artisten Buju Banton ska uppträda i Sverige. Banton har gjort sig känd som en person som bland annat uppträtt mycket homofobiskt vilket man också märker i hans texter. I en låttext hyllar han mer eller mindre mord på homosexuella. Han ska också, enligt rykten, ha varit inblandad i en misshandel mot homosexuella.
I Storbritanningen riskerar Banton åtal och det samma kommer att ske i Sverige om han sjunger några av sina homofbiska slagdängor. Då blir det genast hets mot folkgrupp. Flera homorättsorganisationer kämpar nu för att hans skivbolag, EMI, ska bryta med honom.
Jag kommer i alla fall vara den första som ska möta honom när han kommer till Göteborg, det lovar jag.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Buju Banton till Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *