Brev till Gud

Jag har skrivit ett brev till Gud, men jag hitta inte hans adress på vare sig Eniro eller på Hitta.se så jag lägger upp det här istället.

Hej Gud!
Hur har du det i din himmel? Varmt och skönt? Det är det här nere i alla fall
Jag måste fråga Gud, Är du på semester eller nåt? För här är inte saker som dom ska riktigt. Först detta med jorden i allmänhet då. Den mår verkligen inte bra alltså. Väder och natur har totalt flippat ut. Tropiska somrar i Sverige och iskallt där det ska vara varmt. Sen mår haven inte bra heller. Fisken är på väg att dö ut, ja inte bara fisken föresten. Östersjön dör också ut, och vi gör inget direkt för att lösa det heller.
Nu skriver jag inte till dig för att jorden mår dåligt, det är det säkert så många andra som gör. Att jag skriver beror mer på att jag skulle vilja ta upp en mycket speciell sak med dig.
Det är så att väldigt många människor bryr sig om hur jag lever, och väldigt många av dom säger att det beror på dig att dom bryr sig så. De gapar och skriker och säger att jag syndar och att jag begår grova brott. Ja, en del anser till och med att jag ska dö enbart på grund av att jag är homosexuell/sodomit.
Snälla Gud, inte kan väl du tycka att dom ska få gapa så? Du är ju snäll ju, det står överallt. Gud är god, Gud är snäll, Gud är barmhärtig. Så står det. De där människor som gapar så säger att de minsann vet att du tycker att jag är dum för det har dom läst i bibeln. Vet du vad Gud, jag har också läst den boken. Faktum är att jag inte bara läst bibeln flera gånger utan jag har även läst Koranen och andra liknande böcker. Jag tycker att dom är hemskt bra men en sak undrar jag lite över…
Många säger ju att bibeln är dina ord, det är dina åsikter och allt sånt. Det kanske stämmer men en sak undrar jag över och det är om du inte är lite sexfixerad? Överallt står det om sex, snusk och annat. Det börjar ju redan med Adam och Eva och sen fortsätter det över sodom och Gomorra ända till Jesus dagar. Hade du verkligen inget annat att skriva om? Ibland är det nästan så att man tror att du verkligen vill styra människor genom deras sexuallitet. För sex är ju makt, eller hur Gud?
Nej, nu ska inte jag sitta här och spekulera i sånt, för jag kan ju ha helt fel, men jag tycker faktiskt att du borde snacka lite med ditt folk Gud. För jag tycker ibland att bibeln är så himla svår att tolka liksom och jag ser mig ändå som ganska smart.
Det står ju att en man inte får ligga med en man på samma sätt han ligger med en kvinna, detta är ju en av de meningar som ditt folk använder sig mest utav. Men hur ska jag tolka det? Jag har aldrig någonsin legat med en man på samma sätt jag legat med en kvinna. Det är ju liksom hela grejen. Så är jag OK då?
Sen står det ju också i bibeln att vi idag får sköta oss själva. Vi har ju eget ansvar, och detta tar vi ju mycket hårt på. Även ditt folk gör ju det. De dödar, och mördar och krigar och bryter mot ungefär allt du sagt och tyckt. Är det då så viktigt vilka som ligger med vilka? I sammanhanget känns väl folks sexuallitet som ganska liten va?
Nej gud, du borde sätta stopp för detta nu. Kan du inte ringa eller skriva nåt brev till påven och sen kan han skicka vidare det. Ni kanske har någon intern mailinglista där ni skriver till varandra. För det måste ju som sagt finnas fler viktiga saker ni kan bry er om.
”Den som är fri från synd må kasta första stenen” sade ju din son till folket. Tänk så lite stenar det skulle kastas från ditt folk om dom inte missat den meningen på sina bibelstuider i t.ex Uppsala. De missar ganska mycket faktiskt. Det är nästan så att man ibland tror att de tolkar din bok lite som dom vill.
Jag hoppas du tar tag i detta nu Gud. Jag är väldigt trött på ditt folk och snart tappar jag liksom tålamodet. Så vill du undvika mer bråk och sånt så snacka med påven och hans gäng runtom. Sen kan du väl ringa Ulf Ekman också, han brukar ju iofs alltid tala om att han har kontakt med dig men det där vägrar jag tro på. Du är alldeles för bra för att umgås i sådana kretsar.
Ha det nu så bra så hörs vi snart igen! Nästa gång jag hör av mig ska jag snacka lite med dig om PR och sånt.
*kram*
/Walle

Bookmark the permalink.

4 Responses to Brev till Gud

 1. tompa says:

  gud finns inte

 2. Gud says:

  Hej Walentine, och tack för ditt brev!
  Ja, det är mycket av det du skriver som är väldigt tänkvärt, och du skulle bara veta hur länge jag försökt övertyga alla de trångsynta, hatiska, korkade, sjuka, egoistiska och giriga människor som använder mitt namn som en täckmantel för att pådyvla andra sina trångsynta, hatiska, korkade, sjuka, egoistiska och giriga åsikter att de har fel och att de kommer att få en överraskning när de står vid vägskälet som leder till himlen åt höger och helvetet till vänster! Tyvärr verkar det som en del vägrar begripa vad som står i den skrift jag lät ha spökskriven (när man som jag inte har en kroppslig gestalt är det knepigt att skriva med penna och papper, blog-svar är dock bara elektroner som svischar runt så det klarar jag om jag koncentrerar mig).
  Tyvärr tog en del av spökskrivarna lite stora friheter. När grabben min gick runt och predikade lärde han ut i stort sett vad jag sagt till honom (men han var ju lite trotsig också ibland), men de andra historieskrivarna… ja, du, låt mig bara säga att tror du verkligen jag skulle bry mig om huruvida man äter eller inte äter en viss sorts mat? Vete fan vem som kom på det, men det var inte jag. Var väl nån bonde som hade ett överskott, är min gissning.
  I alla fall… angående sexualiteten. Jag hade faktiskt i första utkastet till Jorden en plan för att göra människor totalt inkompatibla med andra än de av motsatt kön. Anledningen var att jag ville säkra människans fortlevnad efter att jag tröttnat på att hålla detaljkoll (vilket jag tröttnade på för ett BRA tag sen). Det var en komplicerad process, men jag lyckades till slut…. trodde jag. Hur jag än försökte gick det bara inte! Det närmaste jag kom var de encelliga organismer jag experimenterade med (de finns visst fortfarande kvar därnere nånstans), men med intelligenta varelser… tja, det visade sig vara helt omöjligt.
  Mina farhågor visade sig dessutom obefogade! Trots att homosexualitet har funnits sen tidernas begynnelse har jag inte märkt några problem alls med att jorden skulle underbefolkas. Snarare tvärtom, faktiskt. Jag har efter detta empiriska experiment ändrat åsikt totalt, jag har inte det minsta emot homosexualitet!
  Det enda problemet är att de idioter jag refererade till ovan tror att bara för att några av spökskrivarna använde min Jorden V 1.0 som underlag, TROTS att jag gav dem nya revisioner hela tiden, så har de rätt att smutskasta och förfölja de homosexuella. Jag vill påpeka att detta har INGET med mina läror att göra. Jag vill att folk ska ha det bra (och att ni inte ska ha några andra Gudar än mig, OK jag är lite egoistisk själv…) och jag struntar i hur parandet fungerar. Om folk älskar varann, så är det nog för mig!
  Tyvärr kan jag inte göra mycket mer än att försöka svara de som frågar på en individuell basis… jag vill bevara folks egna vilja, och vill inte tvinga någon att tro på mig. Jag hoppas bara att de med viljor som baseras på deras tro på mig kommer ta sitt förnuft tillfånga en dag och inse att ni är alla människor och förtjänar respekt oavsett vem ni älskar.
  Jag hoppas detta var ett någorlunda tillfredsställande svar… nu måste jag tyvärr ta och avsluta, för jag måste klura ut hur jag kan hjälpa ett par barn i Kenya som trillat ned i en brunn…
  Hälsningar,
  Gud

 3. Buddha says:

  Jag var ju bara en vanlig enkel människa, ingen gud. Men eftersom den religion som döpts efter mig kom långt innan kristendom och islam kunde jag inte låta bli att lägga mig i. Jag känner att jag är lite av åldersmannan i sammanhanget och därför klokast, visast. Mitt namn betyder just också upplyst. Jag heter egentligen Siddharta.
  Hur som helst: det har ingen betydelse om du har sex med samma kön eller andra könet.
  Jag har aldrig pratat om att det skulle vara något fel att älska människor av sitt eget kön.
  Det viktiga är att hela tiden försöka stå på den goda sidan, att undvika göra onda saker.
  Tro mig, jag är upplyst.

 4. Johnny says:

  Egentligen borde de homosexuella ”ta tillbaks” ordet ”sodomit”, för som ord betraktat låter det ganska coolt tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *