Brev till Gud

Jag har skrivit ett brev till Gud, men jag hitta inte hans adress på vare sig Eniro eller på Hitta.se så jag lägger upp det här istället.

Hej Gud!
Hur har du det i din himmel? Varmt och skönt? Det är det här nere i alla fall
Jag måste fråga Gud, Är du på semester eller nåt? För här är inte saker som dom ska riktigt. Först detta med jorden i allmänhet då. Den mår verkligen inte bra alltså. Väder och natur har totalt flippat ut. Tropiska somrar i Sverige och iskallt där det ska vara varmt. Sen mår haven inte bra heller. Fisken är på väg att dö ut, ja inte bara fisken föresten. Östersjön dör också ut, och vi gör inget direkt för att lösa det heller.
Nu skriver jag inte till dig för att jorden mår dåligt, det är det säkert så många andra som gör. Att jag skriver beror mer på att jag skulle vilja ta upp en mycket speciell sak med dig.
Det är så att väldigt många människor bryr sig om hur jag lever, och väldigt många av dom säger att det beror på dig att dom bryr sig så. De gapar och skriker och säger att jag syndar och att jag begår grova brott. Ja, en del anser till och med att jag ska dö enbart på grund av att jag är homosexuell/sodomit.
Snälla Gud, inte kan väl du tycka att dom ska få gapa så? Du är ju snäll ju, det står överallt. Gud är god, Gud är snäll, Gud är barmhärtig. Så står det. De där människor som gapar så säger att de minsann vet att du tycker att jag är dum för det har dom läst i bibeln. Vet du vad Gud, jag har också läst den boken. Faktum är att jag inte bara läst bibeln flera gånger utan jag har även läst Koranen och andra liknande böcker. Jag tycker att dom är hemskt bra men en sak undrar jag lite över…
Många säger ju att bibeln är dina ord, det är dina åsikter och allt sånt. Det kanske stämmer men en sak undrar jag över och det är om du inte är lite sexfixerad? Överallt står det om sex, snusk och annat. Det börjar ju redan med Adam och Eva och sen fortsätter det över sodom och Gomorra ända till Jesus dagar. Hade du verkligen inget annat att skriva om? Ibland är det nästan så att man tror att du verkligen vill styra människor genom deras sexuallitet. För sex är ju makt, eller hur Gud?
Nej, nu ska inte jag sitta här och spekulera i sånt, för jag kan ju ha helt fel, men jag tycker faktiskt att du borde snacka lite med ditt folk Gud. För jag tycker ibland att bibeln är så himla svår att tolka liksom och jag ser mig ändå som ganska smart.
Det står ju att en man inte får ligga med en man på samma sätt han ligger med en kvinna, detta är ju en av de meningar som ditt folk använder sig mest utav. Men hur ska jag tolka det? Jag har aldrig någonsin legat med en man på samma sätt jag legat med en kvinna. Det är ju liksom hela grejen. Så är jag OK då?
Sen står det ju också i bibeln att vi idag får sköta oss själva. Vi har ju eget ansvar, och detta tar vi ju mycket hårt på. Även ditt folk gör ju det. De dödar, och mördar och krigar och bryter mot ungefär allt du sagt och tyckt. Är det då så viktigt vilka som ligger med vilka? I sammanhanget känns väl folks sexuallitet som ganska liten va?
Nej gud, du borde sätta stopp för detta nu. Kan du inte ringa eller skriva nåt brev till påven och sen kan han skicka vidare det. Ni kanske har någon intern mailinglista där ni skriver till varandra. För det måste ju som sagt finnas fler viktiga saker ni kan bry er om.
”Den som är fri från synd må kasta första stenen” sade ju din son till folket. Tänk så lite stenar det skulle kastas från ditt folk om dom inte missat den meningen på sina bibelstuider i t.ex Uppsala. De missar ganska mycket faktiskt. Det är nästan så att man ibland tror att de tolkar din bok lite som dom vill.
Jag hoppas du tar tag i detta nu Gud. Jag är väldigt trött på ditt folk och snart tappar jag liksom tålamodet. Så vill du undvika mer bråk och sånt så snacka med påven och hans gäng runtom. Sen kan du väl ringa Ulf Ekman också, han brukar ju iofs alltid tala om att han har kontakt med dig men det där vägrar jag tro på. Du är alldeles för bra för att umgås i sådana kretsar.
Ha det nu så bra så hörs vi snart igen! Nästa gång jag hör av mig ska jag snacka lite med dig om PR och sånt.
*kram*
/Walle

Bookmark the permalink.

4 Responses to Brev till Gud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *