Nu kommer eländet till telefonen

Tre.se uppköpt av Aftonbladet?

Sedan en tid tillbaka har jag försökt använda min 3g telefon till sånt som dom säger att man ska använda telefonen till. Jag kollar på nyheter och lite annat, jag brukar också läsa Dagens Industri´s nyheter, en avdelning som är ganska rolig att läsa för ungefär 20% av nyheterna i sektionen IT och Telecom handlar om problemen med 3g.
Sedan en tid tillbaka har också 3 ett samarbete med Aftonbladet, denna tidning som under Thorbjörn Larssons tid var en tidning som faktiskt var bra men som numer är rena skiten, och idag ser man att Aftonbladets syn på nyheter (skit samma vad vi skriver bara folk läser smörjan) spritt sig till övriga nyheter bland 3’s nyhetsutbud.
När man idag får upp löpet på telefonen ser man en bild på Österrikes avlidna president och sen står det med stora bokstäver ”Mord eller olycka?”
Vadå mord eller olycka. Gubben fick ju en hjärtattack! Det är inte ovanligt att män i 70-års åldern drabbas av problem med hjärtat och tyvärr är det heller inte ovanligt att män i denna ålder dör av skadorna.
Det som är ännu mer intressant med det hela är att videoinslaget (som 3 vill ha 5 kronor för) inte nämner något om misstankar om mord eller olycka, och hur kan man få en hjärtattack på grund av en olycka föresten?
Det är på tiden att någon gör nåt åt mediasituationen i detta land. Räcker det inte med att Wallenberg, Bonnier, och Stenbeck äger ungefär allt, ska dom slippa producera nyheter också? För inte har Aftonbladet gjort skäl för namnet nyhetstidning dom senaste åren. Brösten på Spears är viktigare än saker som verkligen betyder något.
Jag börjar allt mer förstå varför det kommer gå åt helvete för 80-talisterna. Deras syn på riktiga nyheter är TV3 direkt, som tur är finns det undantag men kommer de att klara av att göra sig röst hörd?
Jag hoppas 3 avbryter samarbetet med AB och istället försöker få igång vettiga nyheter som inte enbart säljer på löpsedlarna.
Sen när dom gjort det kan dom ju också försöka få sitt nät att fungera också, men det är en annan historia

Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu kommer eländet till telefonen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *