Himmel och Helvete

Dagbok 1 juni 2004

Lika bra att jag accepterar det, Gud är emot mig…
Första dagen då av sitt nya liv. Jag vaknade och satte på kaffe med den fulla övertygelsen om att INTE röka. Jag klara det galant. Det kändes faktiskt nästan OK till och med. Ja, jag kände mig riktigt stolt över att vara så duktig.
Så…
På väg till mitt arbete ringer min Nalle. Det är min läkare. Jag får veta att senaste blodproverna visat rött. Det finns mer skit i kropppen. På torsdag ska jag dit för nya undersökningar och annat spännande. Så det blev som jag befarade. Skiten har spridit sig och i ärlighetens namn är det farligt nu, ja det är mycket farligt till och med.
Jag gick i alla fall till jobbet, fast det var nog en dum idé. Luften rann liksom ur mig efter telesamtalet.
När klockan var 18:15 ikväll kunde jag inte hålla mig mer utan jag lånade en cigg och Jesus så gott det var. Så helt klara jag det inte, och just nu känns det som om det har mindre betydelse. Jag har annat att ta itu med.
X hade rätt, det hade varit bättre att jag aldrig blev född. För detta kan väl ändå inte kallas för liv. Fast sånt går ju göra nåt åt………

Bookmark the permalink.

2 Responses to Himmel och Helvete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *