Idag skäms jag över Sverige

Dagbok 16 April 2004

Det gick inte, hon fick inte stanna. Oavsett giftemål eller annat. Hon är enligt de svenska myndigheterna inte välkommen i Sverige.
Jag har tidigare berättat om min arbetskamrats kamp för att få stanna kvar i Sverige. Bland annat i detta inlägg.
Jag erbjöd mig att gifta mig med henne men inte ens detta hjälpte. Idag var hennes sista dag på jobbet. Vi arbetskamrater hade samlat ihop pengar till henne för någon present kan man inte köpa.
Vad köper man till någon som blir utkastad ur landet? En dalahäst så hon kommer ihåg oss?
Nej, pengar var det hon behövde så det fick hon. Hon blev jätterörd och vi hade nog alla svårt att hålla tårarna borta.
Nu har i alla fall vårt idiotiska invandrarverk bokat biljetter så att hon åker med sina barn i direktflyg tillbaka till Iran den 27. Hon får ingen chans att försöka åka någon annanstans. Det goda verket har ordnat med direktflyg ner, och de har hennes pass, och dom får hon inte tillbaka förrän hon är ombord på planet.
Jag beundrar denna kvinna så otroligt mycket. Att kämpa så enormt för att försöka få en bättre tillvaro för sig och sina barn. Det får en att ibland känna känslan ”Va fan gnäller jag om”
Samtidigt borde svenska staten SKÄMMAS på grund av sin syn på andra människor. Vad är det som hänt med er? Usch, säger jag.
Jag hoppas jag kommer höra något mer ifrån henne och hennes familj. Det som skrämmer mig är vad som sker OM hon kommer tillbaka till Iran. Hur kommer hennes 11 åriga dotter att ta den enorma kulturchock hon kommer ställas inför? Hur kommer synen på henne att bli? Hon har bott i ett land där man får gå klädd lite som man vill i skolan. Nu kommer hon till ett land där hela du ska vara täckt av kläder.
Samtidigt tänker jag på sonen som omedelbart när han sätter sin fot på Iransk mark kommer åka in på militärtjänstgöring. Med tanke på att han inte har någon ”bra” utbildning där nere kommer han få värsta tänkbara militärutbildning. Så fungerar det i det ”nya” och det ”fri” Iran.
Hur kommer det gå för henne? Hon är en skild mamma till 2 barn. Hur mycket värde har en sådan kvinna i det felaktigt kallade muslimska Iran. Jag vill istället kalla det för jävla skitland, som använder religionen för att utöva makt.
Skänk en tanke till denna familj. För övrigt heter hon Nasrin. Hon är antagligen den starkare människa och mest beundransvärda människa jag någonsin träffat, men henne ville inte Sverige veta av.
Fy skäms Sverige.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Idag skäms jag över Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *